İçeriğe geç
Hasankeyf GAZETESİ
5 Eylül 2026 · Cumartesi 26°
E-Gazete
Güncel

Bin Öğrenciye Bin Kur'an-ı Kerim

Birlik Vakfı Batman Şubesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Batman’daki öğrencilere bin adet öğrencilere Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.

Haber Merkezi 15 Mart 2016 10:58 1.192 okunma
Bin Öğrenciye Bin Kur\'an-ı Kerim
Bin Öğrenciye Bin Kur\'an-ı Kerim

Batman’da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Birlik Vakfı Batman Şubesi tarafından hayata geçirilen "Fark Edilen Gençler Fark Yaratıyor Projesi" kapsamında bin Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.

Proje kapsamında Batman Fatma Zehra Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Batman Fatma Zehra Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, seminer ve ilahilerle devam etti.

Projeye ilişkin açıklamada bulunan Birlik Vakfı Proje Koordinatörü Mehmet Şerif Şahin,"Amacımız özellikle kenar semtlerde kalmış, sosyal imkânlardan yoksun, hiçbir etkinliğe katılamamış dezavantajlı 13-29 yaş aralığındaki gençlerimize bu tür faaliyetlerle ulaşarak, onları topluma kazandırmak, onlara fert oldukları hissiyatını vermektir. Bu dezavantajlı gençlerimize biz ulaşamazsak, başkaları ulaşıp o gençleri alıp götürecek. Bu gençler bizim gençlerimizdir. Biz sahip çıkmazsak, kim bu gençlere sahip çıkacak? Ayrıca proje kapsamında ileriki zamanlarda kitap okuma, şiir dinletileri, seminer, Kur’an-ı Kerim tilaveti gibi etkinlikler devam edecek." dedi. 

İlgili haberler