İçeriğe geç
Hasankeyf GAZETESİ
5 Eylül 2026 · Cumartesi 26°
E-Gazete
Yaşam

Belediye, Hayvan Sevgisi Bilincini Aşılıyor

Belediye'den 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında bir program hazırladı

Haber Merkezi 3 Ekim 2018 17:43 1.385 okunma
BELEDİYE, HAYVAN SEVGİSİ BİLİNCİNİ AŞILIYOR
BELEDİYE, HAYVAN SEVGİSİ BİLİNCİNİ AŞILIYOR

Batman Belediyesi, 4 EKİM Hayvanları Koruma Günü kapsamında, toplumda hayvan sevgisinin ve haklarının yer etmesi, hayvanların korunmasına yönelik olarak bir program hazırladı.

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 4 EKİM Hayvanları Koruma Günü nedeniyle günün anlam ve önemine ilişkin özel bir program düzenlendi. Bu gün başlayan ve 1 hafta boyunca devam edecek olan program kapsamında konuyla ilgili duyarlılık çalışması yürütülecek.

4 Ekim hayvanları Koruma günü nedeniyle, hayvan sevgisi, hakları ve korunmasına yönelik olarak farkındalık ve duyarlılık oluşturma ve yaygınlaştırmak için, öğrenciler Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü hayvan barınağında bulunan farklı cinste hayvanlarla buluşturuluyor.

Program ile, kentin farklı okullarından gelecek, anaokulundan liselilere değin her yaş grubundan oluşacak öğrencilerde hayvan sevgisini büyütme, hayvanların korunup bakımına yardımcı olma, hayvanların yaşam haklarına saygı duyma duygusunun güçlendirilmesi amaçlanıyor

İlgili haberler