İçeriğe geç
24 Eylül 2026 · Perşembe 29°
E-Gazete
Kültür ve Sanat

Nihat Ekinci’nin yeni tarihi romanı okuyucuyla buluştu

Zagroslar’dan hamedan’a büyük yürüyüş: Gazeteci yazar nihat ekinci’nin yeni tarihi romanı "hamedan kralı diyako" çıktı!

Haber Merkezi 24 Eylül 2026 15:27 61 okunma
Nihat Ekinci’nin yeni tarihi romanı okuyucuyla buluştu

Ekinci, yeni romanında Med İmparatorluğu’nun ilk kralı olarak bilinen Diyako’nun yaşamını ve Hamedan’ın kuruluş sürecini konu alıyor. Tarihsel gerçekliklerden hareket eden roman, dönemin olaylarını kurgu ve ütopik anlatımla okuyucuya aktarıyor.

Zagros Dağları çevresinde geçen hikâyede Diyako’nun çocukluğundan başlayarak kabileleri bir araya getirme, güç lü ordular karşısında mücadele etme ve Hamedan merkezli bir devlet kurma süreci anlatılıyor.

Roman; savaş, iktidar, aşk, inanç, ihanet ve birlik arayışı gibi temalar üzerinden dönemin siyasi ve toplumsal yapısını ele alıyor.

Nihat Ekinci daha önce “Üç Sürgün Bir Dönüş”, “Keleha Babek” ve “Sultan Vuruldu” gibi tarihi romanlarıyla okuyucularla buluşmuştu. “Hamedan Kralı Diyako” ile tarihi roman çalışmalarını sürdürüyor

İlgili haberler

Yorumlar

0 yorum
Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır.