Tilmis'te Öğrenciler için Çağrı
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Av. Cihad Altun, mahalle ziyaretleri kapsamında Başakşehir (Tilmis) Mahallesi’ni ziyaret ederek sorunları yerinde inceledi.
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Av. Cihad Altun, Başakşehir (Tilmis) Mahallesi’nde okul çevresindeki çamurlu yollara dikkat çekerek, kış şartları ağırlaşmadan yolların asfaltlanması çağrısında bulundu. HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Av. Cihad Altun, mahalle ziyaretleri kapsamında Başakşehir (Tilmis) Mahallesi’ni ziyaret ederek sorunları yerinde inceledi. Tilmis İlkokulu ve Ortaokulu çevresindeki ulaşım koşullarına dikkat çeken Altun, özellikle yağışların ardından yolların çamur nedeniyle öğrenciler için büyük zorluk oluşturduğunu belirtti.
YETKİLİLERE ERKEN MÜDAHALE ÇAĞRISI
Batman genelinde yürütülen çevre yolu ve altyapı çalışmalarının kent açısından önemli olduğunu belirten Altun, yapılan yatırımların takdire değer olduğunu söyledi. Kent genelindeki hizmetlerin mahalle aralarında da aynı şekilde sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Altun, Tilmis Mahallesi ve öğrencilerin daha iyi ulaşım koşullarına kavuşması gerektiğini kaydetti. İlk yağışlarla birlikte özellikle okul çevresindeki sokakların çamur deryasına dönüştüğünü belirten Altun, öğrencilerin her gün okullarına gidip gelirken zorluk yaşadığını söyledi. Çocukların eğitim yuvalarına güvenli ve rahat bir şekilde ulaşabilmesi için mahalledeki fiziki şartların iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Altun, kış şartlarının ağırlaşmasıyla sorunun daha da büyüyebileceğine dikkat çekti. Sorunun kış mevsimi ilerlemeden çözülmesi gerektiğini belirten Altun, ilgili kurumlara çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Buradan ilgililere, yetkililere çağrımızdır: Henüz daha kışın başındayken bu çamurlar daha fazla derinleşmeden geleceğimiz olan çocuklarımızın bu yollarını düzeltelim, asfaltlayalım ve bu çamurdan çocuklarımızı kurtaralım.” Altun, okul çevresindeki yolların düzenlenerek asfaltlanmasının öğrencilerin güvenli ve rahat ulaşımı açısından önem taşıdığını belirterek yetkililerden konuya duyarlılık göstermelerini istedi.





