GEBELİKTE BİLİNÇSİZ İLAÇ KULLANIMI ANNE VE BEBEK SAĞLIĞI ÜZERİNDE CİDDİ SORUNLARA NEDEN OLABİLİR

GEBELİKTE BİLİNÇSİZ İLAÇ KULLANIMI ANNE VE BEBEK SAĞLIĞI ÜZERİNDE CİDDİ SORUNLARA NEDEN OLABİLİR

20-02-2024

Okunma: 97


Özel Batman Yaşam Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güneş Uzun gebelik döneminde bilinçsiz ilaç kullanımının, anne ve bebeğin sağlığını ciddi şekilde tehdit edebilecek potansiyel risklere yol açtığına dikkat çekti.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Op. Dr. Güneş Uzun: “Gebelik, anne ve bebeğin sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahip bir dönemdir. Bu süre zarfında, anne adaylarının sağlıklarını ve bebeğin gelişimini korumak için özen göstermeleri önemlidir; ancak, maalesef birçok kişi, gebelik sürecinde bilinçsiz ilaç kullanımına yönelebilmekte ve bu da ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Bilinçsiz ilaç kullanımının potansiyel riskleri arasında, doğuştan anomaliler, erken doğum, anne sağlığındaki komplikasyonlar ve emzirme sürecinde sorunlar bulunmaktadır. Özellikle gebeliğin belirli dönemlerinde kullanılan ilaçların, fetal gelişimi olumsuz yönde etkileyebileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle, gebelik döneminde herhangi bir sağlık sorunu veya semptom yaşandığında, doktorunuz ile iletişime geçmek hayati önem taşır. İlaç kullanımı konusunda kesinlikle doktor önerisi ve yönlendirmesi dışına çıkılmamalıdır. Sağlıklı bir gebelik geçirmek ve anne ile bebeğin sağlığını riske atmamak adına, gebelerin düzenli kontrollerini aksatmamaları, sağlık uzmanlarının önerilerini takip etmeleri ve bilinçsiz ilaç kullanımından kaçınmaları büyük bir önem taşımaktadır. Sağlıklı bir gebelik için gebelik döneminde ilaç kullanımının titizlikle değerlendirilmesi gerekmektedir” dedi.

Etiketler : #GEBELİKTE   #BİLİNÇSİZ   #İLAÇ   #KULLANIMI   #ANNE   #VE   #BEBEK   #SAĞLIĞI   #ÜZERİNDE   #CİDDİ   #SORUNLARA   #NEDEN   #OLABİLİR   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN