“HASANKEYF DÜNYA MİRASIDIR”

“HASANKEYF DÜNYA MİRASIDIR”

29-06-2019

Okunma: 380


*Hasankeyf Yaşatma Girişimi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi’nin de aralarında bulunduğu 87 Ekoloji Hareketi, Hasankeyf için 37 noktada basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
35 FARKLI NOKTADA AÇIKLAMA
 
87 Ekoloji Hareketi, ‘Hasankeyf İçin Küresel Eylem Günü’ etkinliği gerçekleştirdi. Hasankeyf Yaşatma Girişimi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi’nin de aralarında bulunduğu hareket, Hasankeyf ilçe girişindeki seyir alanında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, İngiltere Yeşiller Partisi Avrupa Parlamentosu üyesi Tulie Ward, Batman Belediye Başkanları Mehmet Demir, Songül Korkmaz ve bazı STK temsilcileri katıldı.
 
“SULAR ALTINDA KALMAMALI”
 
Hasankeyf Yaşatma Girişimi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi’nin ortak basın açıklamasını Zozan Şimşek okudu. Şimşek: “Hasankeyf, UNESCO’nun, belirlediği 10 kriterden 9’una sahiptir. Burası su altında kalmamalı” dedi. Basın açıklamasına katılan İngiltere Yeşiller Partisi Avrupa Parlamentosu üyesi Tulie Ward ise Hasankeyf için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdığını belirtti.  Ward: “Burası dünyadaki bütün halklara aittir. Sizinle dayanışmak için buraya geldim” diye konuştu. 

Etiketler : #HASANKEYF   #DÜNYA   #MİRASIDIR   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN