Çetin: “Amacımız Batman’ın Ekonomisini Büyütmek”
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) başkan adayı Ekrem Çetin, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iş yerinde yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda Batman’ın ekonomik sorunları, istihdam ihtiyacı ve planlanan projeler ele alındı.
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ekrem Çetin, Batman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Hasankeyf Kuruyemişçilik Fabrikası’nda düzenlediği kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi.
BATSO Başkan Adayı Çetin, sanayici ve iş insanlarından gelen talepler doğrultusunda aday olduğunu belirterek, ticaret ve sanayi odalarının üyelerin iradesiyle yönetilmesi gerektiğini ifade etti.
Oda seçimlerine siyasetin müdahil olmasını istemediklerini söyleyen Çetin, Batman’ın sorunlarının çözümü için siyasi temsilcilerden destek alınabileceğini ancak bunun seçim sürecine müdahale anlamına gelmemesi gerektiğini savundu.
YATIRIM, İSTİHDAM VE TURİZM VURGUSU
Batman’ın nüfusu artarken istihdam imkânlarının aynı oranda gelişmediğini ifade eden Çetin, özellikle gençlerin iş hayatına kazandırılmasının önemine dikkat çekti.
Batman’a yeni yatırımcılar kazandırmayı hedeflediklerini belirten Çetin, farklı illerdeki ticaret ve sanayi odalarıyla görüşmeler yapmayı planladıklarını söyledi. Gaziantep’teki sanayi tesislerine yaptıkları ziyaretlerde edindikleri deneyimleri Batman’a taşımak istediklerini ifade eden Çetin, yeni üretim tesislerinin istihdama katkı sağlayacağını kaydetti.
Kadınlar ve gençlere yönelik özel projeler hazırlayacaklarını belirten Çetin, bu kesimlerin ekonomik hayatta daha aktif yer almasını hedeflediklerini söyledi.
Batman’ın turizm potansiyeline de değinen Çetin, Hasankeyf, Malabadi ve Mereto Dağı’nın daha etkin tanıtılması gerektiğini ifade etti. Turizm sektöründeki paydaşlarla komisyon oluşturmayı planladıklarını belirten Çetin, gastronomi ve doğa turizmine yönelik çalışmalar yapacaklarını aktardı.
“İTTİFAK KAÇINILMAZ”
Seçim takvimi ve olası ittifaklara ilişkin soruları da yanıtlayan Çetin, seçim tarihi konusunda henüz resmi bir karar açıklanmadığını belirtti.
Seçim öncesinde herhangi bir adayla ittifak yapmayacaklarını ve bağımsız hareket edeceklerini söyleyen Çetin, “Tek bir grubun çıkacağına inanmıyoruz. İttifak kaçınılmaz. Yapılan görüşmeler oldu. Seçim sonucuna göre konuşacağız” dedi.
Çetin, seçim sonrasında oda yönetiminde sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmak için uzlaşma ve iş birliğine açık olduklarını, değerlendirmelerini seçim sonuçlarına göre yapacaklarını ifade etti.






