5. Gercüş Bağbozumu ve Gastronomi Festivali başladı
Batman’ın Gercüş ilçesinde düzenlenen 5. Gercüş Bağbozumu ve Gastronomi Festivali, Valisi Ekrem Canalp, eşi Dr. Ayten Canalp, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya ve il protokolünün katılımıyla başladı.
Yöresel ürünler tanıtıldı
Gercüş’ün tarımsal geçmişini ve mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde, ilçede yetiştirilen üzümler ve bu üzümlerden geleneksel yöntemlerle hazırlanan yöresel ürünler ziyaretçilere sunuldu. Festival alanında kurulan stantlarda bölgeye özgü lezzetler tanıtıldı.

Festival katılımı arttı
Açılışta konuşan Vali Ekrem Canalp, Batman’da düzenlenen festivallere katılımın son yıllarda arttığını belirtti. Canalp, geçen yıl kentteki festivallere 1 milyon 620 bin kişinin katıldığını, son dört yıldaki toplam katılımın ise 4 milyon 810 bine ulaştığını ifade etti.

Gercüş’te ilk kez 2022 yılında düzenlenen festivale 8 bin kişinin katıldığını aktaran Canalp, katılımcı sayısının 2023’te 11 bine, 2024’te 30 bine ve 2025’te 55 bine yükseldiğini kaydetti. Canalp, bu yılki festivale Batman’ın yanı sıra çevre illerden ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden ziyaretçilerin geldiğini belirtti.

Stantlar ziyaret edildi
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Canalp ve beraberindeki protokol üyeleri festival alanındaki stantları gezdi. Üreticilerden ürünler hakkında bilgi alan heyet, yöresel lezzetleri tattı.
Çeşitli gösteri ve yarışmaların düzenlendiği festival, yöresel ikramlar ve farklı etkinliklerle devam etti.






