İçeriğe geç
19 Ekim 2026 · Pazartesi 21°
E-Gazete
Yaşam

226 Parkta Sonbahar Budama Çalışması

Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sonbahar mevsimiyle birlikte kent genelindeki ağaçlarda budama çalışmalarına başladı. 226 parkın yanı sıra yeşil alan, refüj, dönel kavşak ve kaldırımlardaki ağaçlarda yürütülen çalışmalarla sağlıklı gelişimin desteklenmesi ve riskli dalların temizlenmesi hedefleniyor.

Haber Merkezi 18 Ekim 2026 23:05 3 okunma
226 PARKTA SONBAHAR BUDAMA ÇALIŞMASI

Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sonbahar mevsiminin başlamasıyla birlikte kent genelinde ağaç budama çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, belediyenin sorumluluk alanındaki 226 parkın yanı sıra yeşil alanlar, dönel kavşaklar, refüjler ve kaldırımlarda bulunan ağaçlarda mevsim şartlarına uygun budama işlemleri gerçekleştiriyor.

KURUMUŞ VE RİSKLİ DALLAR TEMİZLENİYOR

Çalışmalar kapsamında ağaçların kurumuş, hastalıklı ve gelişimini olumsuz etkileyen dalları temizleniyor. Böylece ağaçların hava alması, sağlıklı dalların güçlenmesi ve ilkbahar dönemine daha iyi hazırlanması amaçlanıyor.

Ekipler ayrıca yaya ve araç trafiği açısından risk oluşturabilecek dallara da müdahale ediyor.

Batman Belediyesi, budama çalışmalarıyla hem kentteki yeşil dokunun korunmasını hem de ağaçların daha sağlıklı ve düzenli bir şekilde gelişmesini hedefliyor.

İlgili haberler

Yorumlar

0 yorum
Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır.