'Papuçen Min Ên Xweşik’ tiyatro oyunu sergilendi

Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü vesilesi ile ‘Papuçen Min Ên Xweşik’ tiyatro oyunu oynandı. Sahnelenen oyunun ardından 2016 Dünya Tiyatro Bildirgesi okundu

29-03-2016

Okunma: 1595


Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü vesilesi ile ‘Papuçen Min Ên Xweşik’ tiyatro oyunu oynandı. Sahnelenen oyunun ardından 2016 Dünya Tiyatro Bildirgesi okundu.

 Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü vesilesi ile Yılmaz Güney Sinema salonunda ‘Papûçen Mın Ên Xweşık’ adlı çocuk tiyatro oyunu sahnelendi. Çok sayıda çocuğun izlediği oyunu, Batmandaki çeşitli tiyatro gurupları sanatçılarının yanı sıra, Batmanlı sanatseverler de büyük ilgi gösterdi. Gösterimin ardından sahneye davet edilen çok sayıda izleyici çocukla birlikte ‘2016 Dünya Tiyatro Günü Bildirgesi’ okundu.

 ‘Tiyatro’ya İhtiyacımız Var’

Deniz Tüzün’ün okuduğu bidirgede şunlar yer aldı: “Tiyatro her zaman var oldu ve sonsuza kadar olacak. Çünkü halka açık sanat dallarına göz gezdirirseniz yalnız tiyatronun bize neler verdiğini hemen görürüsünüz: ağızdan ağıza bir söz, gözden göze bir bakış, elden ele bir jest, gövdeden gövdeye bir hareket… İnsanlar arasında işe koyulmak için tiyatronun aracıya ihtiyacı yok. Kendisi ışığın en şeffaf yanını oluşturur. Ne güneye aittir ne kuzeye, ne doğuya ne batıya.

 ‘Bilgisayarların cehenneme kadar yolu var’

Tiyatronun boş ve hızlı geçen hayatımızda bir şeyleri paylaşmak için ele geçen belki de en değerli fırsat olduğunun vurgulandığı bildirgede, devamla şu görüşlere yer verildi; “Teknik öteberinin ve bilgisayarların cehenneme kadar yolu var. Onları boş verip tiyatroya gidin. Salonda ya da balkonlarda sıraları doldurun. Sözleri dinleyin, canlı görüntülere bakın. Tiyatrodur karşınızdaki. Sakın ihmal etmeyin; yaşantısına karışma fırsatını kaçırmayın. Boş ve hızlı geçen hayatımızda bir şeyler paylaşmak için ele geçen belki de en değerli fırsattır bu. Tiyatronun her çeşidine ihtiyacımız var.’’

 

Etiketler : #'Papuçen   #Min   #Ên   #Xweşik’   #tiyatro   #oyunu   #sergilendi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN