"Ramazan Bayramı huzur ve kardeşliğe vesile olsun"

​Ramazan Bayramı ile ilgili mesaj veren Batman'daki siyasi parti, âlim, STK temsilcileri ile vatandaşlar, bayramın huzur ve kardeşliğe vesile olmasını dilediler.

14-06-2018

Okunma: 871


On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının sonunda, Allah tarafından Müslümanlara hediye edilen Ramazan Bayramı ile ilgili İLKHA’ya konuşan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, İttihadul Ulema Genel Başkanı Enver Kılıçaslan, STK temsilcileri ile vatandaşlar, küskünlerin barışması ve Müslümanlar arasında huzurun tesis edilmesi gerektiğini söylediler.

İslam âleminde olduğu gibi Batman’da da Ramazan Bayramı heyecanı yaşanıyor. Ramazan Bayramı ile ilgili duygularını paylaşan Batmanlılar, Allah’ın Müslümanlara hediyesi olan Ramazan Bayramının idrak edilmesiyle beraber varsa küskünlüklerin sonlandırılması gerektiğini dile getirdiler.

"Bayram ümmetin parçalanmışlıktan kurtulmasına vesile olsun"

Bayramın Müslümanların uyanmasına vesile olmasını dileyen HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, "Başta Batmanlı hemşerilerimin olmak üzere bütün Müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Ramazan Bayramının Müslümanların gaflet uykusundan uyanmalarına ve yekvücut bir şekilde dünya emperyalizme karşı mücadele etmelerine vesile olmasını diliyorum. Ümmetin bu parçalanmışlıktan ve dağınıktan kurtulmasına vesile olmasını Rabbimden diliyorum." dedi.

"Bayram sürur, keyif ve ferah anlamlarına gelmektedir"

Bayramın Müslümanların vahdetine vesile kılmasını dileyen Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, "Malumunuz bayram sürur, keyif ve ferah anlamlarına gelmektedir. Bir aylık Ramazan ibadeti, teravih ve zikrin Müslümanların günahların bağışlanmasına vesile olduğu için Müslümanlar bu günü keyif için kutluyorlar. Allah-u Teâlâ bizim üzerimize bir emir gönderdi bizde bu emri yerine getirdik. Ramazan Bayramı nedeniyle tüm Müslümanların, cezaevlerindeki Müslümanların, Müslümanların kardeşliği için uğraş veren kardeşlerimizin bayramlarını kutluyoruz. Allah (celle celaluhu) bayramı Müslümanların vahdetine vesile kılsın. Allah (celle celaluhu) bayramı İslam düşmanlarının, kâfir ve hainlerin mağlubiyetine vesile olsun. Bütün Müslümanların bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.   

"Allah-u Teâlâ bayramları Müslümanların ittifakına vesile kılsın"

İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, "Bütün Müslümanların Ramazan Bayramı şimdiden mübarek olsun. Allah-u Teâlâ bu bayramları Müslümanların birlik, beraberliğine ve Müslümanların ittifakına vesile kılsın. Allah-u Teâlâ hayırlı ve bereketli kılsın. Allah-u Teâlâ bu mübarek günler hürmetine darda ve cezaevlerinde olan kardeşlerimizin kurtulmasına vesile olsun. Biz bütün Müslümanların bayramını kutluyorum. Allah-u Teâlâ daha güzel bayramlar bizlere nasip etsin inşallah." şeklinde konuştu.

"Âlemlerin Rabbi bu bayramı ümmetin uyanışına vesile kılsın"

Bayram Filistin’in başkenti Kudüs’ün siyonist işgal çetesinden kurtulması temennisinden bulunan İttihadul Ulema üyesi Molla Abdurrahman İçlek, şunları söyledi:

"Bütün Müslümanların Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Âlemlerin Rabbi bu bayramı ümmetin uyanışına vesile kılsın. İnşallah Müslümanları kuvvetlenmesine sebep olur. Müslümanların yekvücut olup Kudüs’ün israillilerin ellerinden kurtarsın. Allah-u Teâlâ Müslümanların Ali İman Süresinin 103’ncü Ayeti Kerimesi anlamayı nasip etsin. Allah-u Teâlâ Müslümanların yekvücut olmasına ve aradaki tefrikaları kaldırmasına vesile oluşun. Allah-u Teâlâ bu bayramın Enfal 60’nci Ayeti Kerimesinin anlaşmasına vesile etsin."

"Bayram mustazaf halkların kurtuluşa vesile olmasun"

Ramazan Bayramının İslam ümmeti için kurtuluşuna vesile olmasını dileyen Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın, "12 ayın sultanı olan Ramazan ayını idrak ettik. İçin de bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine ulaştırdığı için Allah’a hamd ediyoruz. Ramazanı geride bırakıp Ramazan Bayramına ulaşmış bulunmaktayız. Ramazan Bayramının İslam ümmeti için kurtuluşa vesile olmasını, yeryüzünde dökülen Müslümanların akan kanının bir an önce durması için mustazaf halkların kurtuluşa vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederiz." diye konuştu.

"İslam coğrafyasında akan kanın durmasını diliyoruz"

Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) Başkanı Murat Güneş, "Bu Ramazan Bayramının özellikle birinci kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün kurtuluşuna vesile olmasını yüce hak Allah’tan (celle celaluhu) temenni ediyoruz. İslam coğrafyasında akan kanın durmasına ve İslam coğrafyasının vahdetine vesile olmasına diliyoruz. Bu Bayram inşallah Müslüman halkların uyanışına ve vahdet içerisinde hareket etmelerine vesile olmasını temenni eder. Tüm İslam âleminin bayramını kutlar ve tüm Müslümanlara bereket getirmesini yüce Allah’tan temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Duyguların sevinç ve neşe dönüştüğü gündür bayramlar"

Batman Medya Mensupları Cemiyeti (BAMMED) Başkanı Fuat Üzümcü, "Müslümanlar bir ay boyunca oruç tutup, hatimler okudu, sadakalar vererek kulluk vazifelerini yerine getirdiler. Yapılan ibadetlerin karşılığı olarak yüce rabbim bu günü bizlere bayram olarak ikram etti. İnsanların bir araya gelip kaynaşmaları için bayramlar en güzel vesiledir. Duyguların sevinç ve neşe dönüştüğü, akraba, komşu ve dostların ziyaret edilip gönüllerinin alındığı en güzel gündür bugün içinde bulunduğumuz bütün sıkıntılara rağmen İslam âleminin, Ramazan Bayramı'nı tebrik eder barış ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim." dedi.

"İslam beldelerinde her bayram olduğu gibi yine katliam ve gözyaşı vardır"

Bayram İslam beldelerinde katliam ve gözyaşı olduğunu hatırlatan Bilge-Der Başkanı Abdurrezzak Çelik, "Ramazan Bayramının öncelikle tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu güzel günler Allah-u Teâlâ’nın bize hediyesidir. Bu iki bayramdan olan Ramazanın güzel geçmesi bizim temennimizdir. Maalesef tüm İslam beldelerinde her bayram olduğu gibi yine katliam ve gözyaşı vardır. Bu katliam gözyaşı bizim bayramlarımıza gölge düşürmektedirler. Ülkemizde ise bir seçim atmosferi var. Her ne kadar baskın seçim gelse de biz hiçbir şekilde seçimi değil bayramı düşünüyoruz ve bayramı inşallah doyasıya yaşayacağız." şeklinde konuştu.

Bayram mesajında M. Ali Sevim, "Bizi Hazreti Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Selleme ümmet kılan ve Ramazan ayını bize hediye den yüce Rabbimize hamdolsun. Bizi bu Ramazan ayına kavuşturup ve Ramazan ayı sonun da bize Ramazan Bayramını hediye eden Rabbimize tekrar hamdolsun ve bu Ramazan Bayramını bütün İslam âlemine hayırlar getirmesine ve Müslümanların vahdetine vesile olmasını cenabı Allah celle celaluhuntan dilerim." diye konuştu.  

"Bayramlar sevinç kaynağıdır"

Bayram Cami İmam Hatibi Abdurrahman Akbulut, "Bayramımızın bize ailemize, ülkemize, memleketimize ve bütün âlemi İslam’a hayırlara vesile olmasını diliyorum. Özellikle İslam âleminde akan kan ve gözyaşının durması için bütün Müslümanlardan dua bekliyor bizde dua ediyoruz. Namazlarımızdaki dualar da sulhun, barışın, kardeşliğin teşhisi için Rabbimizden diliyoruz. Özellikle bayramın huzur ve kardeşlik içerisinde kardeşlik ruhu içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Bayramlar sevinç kaynağıdır dargınlıkların barışıldığı kırgınlıkların bir araya geldiği barıştığı bayramlar olarak biliyoruz. Bu bayramında özellikle Batmanımıza ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dileklerinde bulundu.

Vatandaşlardan Yasir Temiz, "Bu mübarek Ramazan Bayramının tüm İslam ümmetine hayırlara vesile getirmesini diliyorum. Bu mübarek Ramazan Bayramı dünyanın dört bir tarafından akan mazlum kanının inşallah durmasına vesile olur. Bu vesileyle tüm İslam ümmetinin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum." dedi.

Bayram Cami cemaatinden Yusuf Sevim, Ramazan bayramın Müslümanlar için güzelliklere vesile olmasını diledi.

Tutukları orucun kabul edilmesi için duada bulunan Abdullatif Barış, "Rabbim Müslümanlar arasına kardeşlik koysun. Rabbim inşallah mazlumları da selamete çıkarır. Rabbim darlıktaki insanları kurtarsın. Ramazan Bayramı tüm Müslümanlara mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

Etiketler : #Ramazan   #Bayramı   #huzur   #ve   #kardeşliğe   #vesile   #olsun   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN