ŞAMPİYONALARIN 2023 FİNALİ HASANKEYF’TE

ŞAMPİYONALARIN 2023 FİNALİ HASANKEYF’TE

03-11-2023

Okunma: 534


Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası'nın 2023 final yarışları 11-12 Kasım tarihlerinde Batman’da yapılacak.
 
Batman Valiliği ve Batman Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası ilk kez Hasankeyf’te gerçekleştirilecek. Şampiyonada sporcular 8 farklı kategoride mücadele edecek.
 
Sporcular, Hasankeyf Limanında özel olarak oluşturulacak flyboard ile akrobasi hareketleri gerçekleştirerek kupaya uzanmaya çalışacak. Yarışlar OPEN, Pro Stock-1, Pro Stock-2, Kadınlar, Gençler, Flyboard ve Drag sınıflarında yapılacak.
 
Ülkemizde kullanımı giderek yaygınlaşan Türkiye Motosurf Şampiyonası final ayak yarışları da Hasankef’te organize edilecek.
 
VALİ CANALP: HASANKEYF SU SPORLARI MERKEZİ OLACAK
 
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası’na ev sahipliği yaparak ekstrem spor tutkunlarının dikkatini bir kez daha Hasankeyf’e çevireceklerini belirtti.
 
Su ve ekstrem spor dalları için Hasankeyf’in önemli bir destinasyon haline geleceğini kaydeden, Vali Canalp, “Kültür, tarih ve doğa turizmi için Hasankeyf’i tercih eden ziyaretçilere, şimdi Spor Turizmi kapsamında ekstrem ve macera tutkunları da eklenecek. Tarihiyle yabancı turistleri kendine hayran bırakan Hasankeyf, oluşturulacak su spor altyapısı ile tercih edilen destinasyonlar arasına girecek.
 
Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası’nın finalini Kocaeli ve İstanbul’dan sonra Batman Hasayankeyf’te organize edeceğiz. Şampiyonada Open, Stock Pro1, Stock Pro2, Gençler, Kadınlar, Drag, Flyboard ve Motosurf yarışları yapılacak. Türkiye’nin su sporları alanında öne çıkan illeri başta Antalya, İzmir, İstanbul, Bursa, Muğla, Sakarya ve Tekirdağ’dan üst düzey 30 sporcu Batman iline gelecek. Jet yarışlarının yanı sıra dünya genelinde ekstrem sporlar alanında ilgiyle takip edilen flyboard ve jetsurf yarışları da Hasankeyf’te izleyenlerle buluşacak” diye konuştu.

Etiketler : #ŞAMPİYONALARIN   #2023   #FİNALİ   #HASANKEYF’TE   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN