BAKIRHAN

DEM EŞ BAŞKANI BAKIRHAN "YAŞANANLARI UNUTMADIK"

19-03-2024

Okunma: 81


Batman kimliğine sahip çık, seni katleden rol oynayanlara 31 Mart’ta cevap vereceğine inanıyorum” dedi.
 
 
NEVROZ ALANI RENK CÜMBÜŞÜ
 
Pazaryeri mahallesindeki miting alanında kutlanan Nevroz’a sabahın erken saatlerinde vatandaşlar yöresel kıyafetleri ile iki koldan zılgıt, alkış ve sloganlar eşliğinde giriş yaparak kutlamalara dahil oldu. Programa Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşgenel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, DEM İl Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mustafa Mesut Tekik, Batman Belediyesi eşbaşkan adayı Gülistan Sönük, DBP ve HDP il örgütleri, DEM Parti  ve DBP il ve ilçe başkanları ve yöneticileri katıldı.  Nevroz etkinlikleri nedeniyle sanatçı Suavi, Lawje müzik grubu sahne aldı.
 
“CİNAYETLERİ BATMANLILAR UNUTMAYACAK”
 
Batman’da 90’larda yaşanan cinayetleri unutmadıklarını belirten DEM Parti Eşgenel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Birileri şirin gözükerek, gülümseyerek burada 90’larda kontralar tarafından işlenen cinayetleri Batmanlıların unutacağını düşünüyor. Batman kimliğine sahip çık, onuruna sahip çık, seni katleden rol oynayanlara 31 Mart’ta cevap vereceğine inanıyorum. Yine Selahattin Demirtaş’ların, Gülten Kışanak’ların, Leyla Güven’lerin, Sabahat Tuncer’lerin, Figen Yüksekdağ ve yüzlerce arkadaşımızın cezaevlerinde kalmasının sebebi bu kontralardır. Kobani kumpas davasında itirafçılık yapacaklar gelip Batman halkının yanında ‘biz Kürdüz’ diyecekler. Onurlu Kürt bu meydandadır” diye konuştu.
 
 
“DEKLARASYONUN ARKASINDAYIZ”
 
Nevroz alanında kitleye seslenen Bakırhan, “İstanbul’da 1 milyon insan tecrit sonlandırılsın dedi, yüzbinler Kürt sorunu diyalogla müzakareyle çözülsün dediler. Nevroz alanlarında Kürt meselesinin muhatabı İmralı’dır dediler. 10 Yıl önce yine bir Nevroz günü Amed meydanında Öcalan’ın barış ve çözüme dair deklarasyonu yayınlandı. Türkiye’nin barış deklarasyonuydu, Kürt halklarının demokratik cumhuriyette yaşamasının deklarasyonuydu. Bir kez daha Batman meydanında diyoruz ki Kürt sorunun çözümünün muhatabı İmralı’dadır. 2013 yılındaki barış ve çözüm deklarasyonunun arkasındayız” dedi.
 
 “BATMAN YİNE REKOR KIRACAKTIR”
 
Batman’ın bu seçimde rekoru kimseye kaptırmayacağını kaydeden Bakırhan, “Batman yine rekor kıracaktır. Değerli halkımız, değerli Batmanlılar, lütfen hiç kimse ‘seçimde kesin kazanacağız’ demesin, zaten kazanacağız. Ama kontralara, petrolümüzü buradan alıp başka yerde işleyenlere, mecliste ana sütünün ak sütü kadar helal olan iki kelime Kürtçe konuşuldu diye, Kürt diline ‘bilinmeyen dil’ diyenlere, rekor oy vererek partinize lütfen sahip çıkın. Batman! Sandığına sahip çık! Onuruna sahip çık, hakikatine sahip çık, hafızana sahip çık. Batman Kürtlerin Batman’ıdır, Batman bizim Batmanımızdır, Batman kalbimizdir” dedi.
 
 

Etiketler : #BAKIRHAN   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN