
Batman Valiliğinden nehir kenarında bulunanlara uyarı
Batman Valiliği, Dicle Barajı'nın kopan bir kapağı nedeniyle su tahliyesinin devam ettiğini belirterek nehir yatağından uzak durulması uyarısında bulundu.
16-12-2018
Okunma: 937

Eğil'e bağlı Selman Mahallesi'nde bulunan Dicle Hes Barajı'nın 3 kapağından birinin tazyikli su nedeniyle kopmasına ilişkin açıklama yapan Batman Valiliği, nehir kenarında bulunan vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Valilik açıklamasında, "Diyarbakır ili sınırları içerisinde bulunan Dicle Barajında, aşırı yağışlar nedeniyle 13.12.2018 tarihinde dolusavak kapaklarından birinin kopması sonucu gelen akımlara bağlı olarak Dicle Nehir yatağına zorunlu su tahliyesine başlandığı, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğünce bildirilmiştir. Dicle Barajından su tahliyesi devam etmekte olup, Dicle Nehri yatakları etrafında bulunan yerleşim birimleri ve bu güzergâhları kullanan tüm vatandaşlarımızın Nehir yatağından uzak durmaları, muhtemel can ve mal kaybının yaşanmaması için daha dikkatli olmaları gerekmektedir." denildi.
BATMAN’A 3 BİN 810 YENİ SOSYAL KONUT GELİYOR
8. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI
TAZİYE SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME
ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
TEKSTİL FUARINA REKOR İLGİ!
Sason balı açık artırmada 340 bin liraya satıldı
BATMANLI TURİZMCİLER BÖLGE YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLDU
BATMAN’DA ASAYİŞ OLAYLARINDA %30 AZALMA
Makaleler
Hava Durumu















