
BATMAN VE EDİRNE ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ
Batman Valiliği, Edirne Valiliği ve Batman Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Doğu-Batı Buluşması’ programı kapsamında, kültürel ve sosyal kaynaşmayı sağlamak amacıyla Batmanlı 40 muhtar Edirne’de, Edirneli 40 muhtar ise Batman’da misafir ediliyor.
28-05-2025
Okunma: 36

EDİRNELİ MUHTARLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU
Vali Ekrem Canalp, Batman’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görmek ve iki il arasında kültürel yakınlaşmayı sağlamak amacıyla ilimize gelen Edirneli muhtarları düzenlenen kahvaltı programında ağırladı.

Kahvaltı sonrası programın amacına ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Canalp, karşılıklı ziyaretlerle doğu ve batı arasında güçlü bir kardeşlik köprüsü kurmayı hedeflediklerini belirterek “Bu programla asıl amacımız, ülkemizin doğusu ile batısı arasında kardeşlik bağlarını pekiştirmek. İnsanlar karşılıklı olarak birbirlerinin şehirlerini ziyaret ettiğinde, aslında birbirlerinden çok da farklı olmadıklarını, aynı medeniyetin ve kültürün parçaları olduklarını bizzat yaşayarak görüyor.
Edirne’den gelen bir muhtar Batman’ı tanıdığında, buradaki insanların misafirperverliğini, yaşam tarzını, değerlerini yakından gözlemleme fırsatı buluyor. Aynı şekilde Batmanlı bir muhtar Edirne’ye gittiğinde, orada da aynı sıcaklıkla karşılandığını görerek ülkemizin farklı coğrafyalarında ortak bir kültür ve anlayışın var olduğunu hissediyor.
Bizim ortak bir medeniyetimiz, ortak bir kültürümüz ve ortak bir geleceğimiz var. Bu tür programlarla toplumun her kesiminin bunu derinden hissetmesini istiyoruz. Doğu-Batı Buluşması’nın temel amacı da budur” diye konuştu.
Program kapsamında ziyaretlerin önümüzdeki günlerde de karşılıklı olarak süreceği belirtildi.
Programa; Vali Canalp’ın yanı sıra Kozluk Kaymakamı/Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Güngör ile Edirne’den gelen muhtarlar katıldı.


YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
“Bayramlar, birliğimizin ve kardeşliğimizin sembolüdür”
UYDU KENT VE EKOLOJİK TURİZM PROJESİ TANITILDI
BATMAN'A MÜJDE
“BAĞ-KUR’LU ESNAFIN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ”
İluh Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezi inşaatına ilk çivi çakıldı
BATMANLI VALİ AYGÖL TUNCELİ’YE ATANDI
MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU TALEPLERİ DİNLEDİ
BATMAN VE EDİRNE ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ
Makaleler
Hava Durumu