Batman’da Dil ve Konuşma Terapisti göreve başladı

​Dil ve Konuşma Terapisti Berruj Çiftçi Batman Bölge Devlet Hastanesinde hasta kabulüne başladı.

01-10-2018

Okunma: 1056


​Dil ve Konuşma Terapisti Berruj Çiftçi Batman Bölge Devlet Hastanesinde hasta kabulüne başladı.

 

Batman Bölge Devlet Hastanesine atanan Dil ve Konuşma Terapisti göreve başladı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapistliği Bölümünden lisans eğitimini tamamlayan Dil ve Konuşma Terapisti Berruj Çiftçi Batman Bölge Devlet Hastanesinde hasta kabulüne başladı.

Dil ve Konuşma polikliniğinde verilen hizmetlere ilişkin bilgi veren Berruj Çiftçi, “Dil ve konuşma terapisti bebeklik döneminden yaşlılık dönemine kadar yaşanan; artikülasyon (yarık dudak-damak veya işlevsel gelişim geriliği) ve fonolojik bozukluk dediğimiz tüm konuşma sesi bozukluklarının (çocuğun ‘şeker’ yerine ‘tetey’ demesi gibi). Kekemelik ve diğer akıcı konuşma bozukluklarının, genellikle ses kısıklığı şikayeti ile başvuran ses bozukluklarının, gelişimsel dönemde yaşanan gecikmiş dil ve özgül dil bozukluklarının (çocuğun 2-3 yaşında olmasına rağmen konuşamaması). Yutma bozukluklarının, afazi (inme sonrası dil ve konuşma becerilerinin kaybı) ve diğer nörolojik kökenli dil ve konuşma bozukluklarının önlenmesi ayırıcı tanı ve rehabilitasyonun yapılması gibi işlevleri yerine getirmektedir.” dedi.

Çiftçi, “Dil ve konuşma terapistine başvurmak isteyen hastaların öncelikle çocuk psikiyatri, nöroloji ve ya kulak burun boğaz polikliniklerine başvurmaları gerekmektedir. Bu polikliniklerde değerlendirilen hastalar ihtiyaçları doğrultusunda ilgili hekim tarafından dil ve konuşma terapistine yönlendirilecektir.” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler : #Batman’da   #Dil   #ve   #Konuşma   #Terapisti   #göreve   #başladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN