
Batman’da fırıncıların zorlu mesaisi
Batman’ın Gercüş ilçesinde 200-250 santigrat dereceyi bulan sıcakta çalışan fırıncılar oruç tutmaktan vazgeçmiyor. İlçede ekmek ve pide ustaları, fırının karşısında zor koşullara rağmen hem oruçlarını tutup hem de işlerini yapıyor.
25-05-2018
Okunma: 1184

Gercüş’te fırıncılar, Ramazan ayında ekmek pişirmek için 200-250 santigrat dereceyi bulan sıcakta zorlu bir mesai yapıyor. Sıcağa rağmen hem işlerini hem de ibadetlerini aksatmayan fırıncılar, yemek konusunda değil ancak zaman zaman su konusunda zorlandıklarını belirtti.
Fırıncı Musa Gülşen, zor olmasına rağmen oruçlarını aksatmadıklarını kaydederek, geçen yıllara göre havaların serin olmasının da kendileri için avantaj olduğunu ifade etti.
Masum Gülşen isimli fırıncı ise, fırın sıcaklığının bazen 300 dereceyi bile aştığını anlatarak, "Kapalı alan olduğundan dolayı daha çok zorlanıyor insan.
Ramazan ayından önce günde 7 ila 8 litre su içtiğim oluyordu. Çok zahmetli bir iş. Ter içinde kalıyoruz ve çok susuyoruz. Ama buna rağmen çalışmaya ve halkımıza ekmek çıkarmaya devam ediyoruz" dedi.


ŞANSİ'DEN HEMŞEHRİ VALİYE ZİYARET
HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATI İNCELENDİ
Objektif Gazetesi'nden Fatih Sultan Mehmet Yurdu'na Ziyaret
ŞAFAK’TA BAZALT YAMA ÇALIŞMASI
EKMEN : "KENTLER RANTA TESLİM EDİLİYOR"
BAYAM-BİR'DEN GÜÇ BİRLİĞİ MESAJI
ANIZ TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
VALİ CANALP: “ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ KONUSUNDA HİÇBİR İHMALE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Makaleler
Hava Durumu


















