
Batmanlılar Kadir Gecesini camilerde ihya etti
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Batman’daki camilerde huşu içerisinde idrak edilirken, dünya mustazafları için dualar edindi.
22-06-2017
Okunma: 1011

On bir aynın sultanı Ramazan ayının 27’nci gecesine denk geldiği tahmin edilen bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi camilerde genç-yaşlı, kadın-erkek ve çocuklar tarafından huşu içerisinde idrak edildi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Program, seslendirilen ilahi ve kasidelerle devam etti. Batman İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ateş, Şevket Başak Camisinde teravih namazı öncesi merkezi sistemle tüm camilere Kadir Gecesinin anlam ve önemine binaen vaaz verdi.
Vaazdan sonra müftülük mevlithanları tarafından Kürtçe-Türkçe-Arapça mevlit, kasideler ve ilahiler okundu. Program İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran tarafından yapılan duanın ardından yatsı ve teravih namazlarını kıldırdı.
Son olarak da cemaat imam eşliğinde Salatül Tesabih (tesbih) Namazını kıldı. Program, Kızılay Batman Şubesi tarafından dağıtılan ikramlarla devam ederken gecenin ihyasının sabaha kadar süreceği açıklandı.
BATMAN’A 3 BİN 810 YENİ SOSYAL KONUT GELİYOR
8. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI
TAZİYE SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME
ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
TEKSTİL FUARINA REKOR İLGİ!
Sason balı açık artırmada 340 bin liraya satıldı
BATMANLI TURİZMCİLER BÖLGE YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLDU
BATMAN’DA ASAYİŞ OLAYLARINDA %30 AZALMA
Makaleler
Hava Durumu















