DOLARIN ATEŞİ DÜŞMÜYOR 4 TL

Dolar kuru, yeniden psikolojik seviye olan 4 TL'nin üzerini görürken, Euro kuru da 4.93 TL'nin üzerine yükseldi.

04-04-2018

Okunma: 981


        Son birkaç haftada yaşanan sert yükselişlerin ardından sınırlı gerileyen dolar/TL yeniden yükselişe geçti. 4 TL seviyesinin üzerini gören dolar kuru, dışarıda küresel ticaret savaşları endişeleri içeride ise makroekonomik jeopolitik ve siyasi gelişmeleri izleniyor.
 

Dolar kuru, yeniden psikolojik seviye olan 4 TL'nin üzerini görürken, Euro kuru da 4.93 TL'nin üzerine yükseldi.

 
        Döviz bank yetkilileri TL'deki son dönemde görülen sert değer kayıplarını yüksek enflasyon, cari açık, yabancıların pozisyon azaltması, risk algısında görülen artış ve jeopolitik riskler gibi unsurların bir araya gelmesine bağlıyorlar.
 
 
        Köşk döviz bank yönetim kurulu başkanı Beşir Yıldız: " Önceki dönemlerde döviz dalgalanması, döviz piyasalarında da hareketlenmesine sebep olurdu Döviz alım satımında da hareket başlardı diyen Köşk Döviz Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Yıldız, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü.
Bölge ekonomik olarak, piyasalar bir durgunluk sürecini yaşamaktadır. Dövizdeki bu dalgalanmalar piyasaları daha etkili bir şekilde, olumsuz yönde etkiliyor. Piyasalar daha da durgunlaştı. Geçmişte döviz dalgalanmalarında döviz banklar da hareketlilik olurdu. Döviz alan ve satanlar da artış olurdu. Fakat son dönemlerde b hareketi göremiyoruz. Döviz de ciddi şekilde dalgalanma olmasına rağmen, döviz bankalara uğrayan olmuyor. Döviz piyasaların da ciddi bir durgunluk yaşanmaktadır” dedi
 

Etiketler : #DOLARIN   #   #ATEŞİ   #DÜŞMÜYOR   #4   #TL   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN