Eğitime Büyük Destek

AKSOY: BİLGİDEN VE EĞİTİMDEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK!

23-12-2017

Okunma: 810


AKSOY: BİLGİDEN VE EĞİTİMDEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK!

 

Batman Belediyesi Eğitim Portalının Tanıtımını Yaptı

 

Batman Belediyesi eğitim portalı Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, basın mensupları ve öğrencilerin katılımıyla TP Kristal parkta gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.

 

Batman Belediyesi tarafından Batman’da eğitim gören öğrencilerin eğitimine destek amaçlı olarak hazırlanan portaldan, her öğrenciye verilecek aktivasyon kodunu sisteme tanıtılmasının ardından, üyelik girişi ile sisteme giriş yapabilecek. ‘Evde Kurs’ adıyla tanıtılan ve teknolojiyi eğitimle bir araya getiren proje ile öğrencilere 2.sınıftan 12.sınıfa kadar ders ve sınav eğitimini videolarından faydalanmaları sağlanıyor.

Basın toplantısında proje hakkında görüşlerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, Belediyenin bu çok önemli eğitim hizmetinin çocuklara ücretsiz olarak sunulmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek Başkan Vekili AKSOY’a teşekkür etti.

Belediyenin eğitime yönelik hizmetlerinin bir parçası olarak hayata geçirilen projenin önemine dikkat çeken Başkan Vekili AKSOY: “Çağımız bilgi çağı. Eğitimden ve bilgiden başka çaremiz yok. Gençlerimizi ve çocuklarımızı iyi yetiştirmekten, eğitimlerine önem vermekten başka çaremiz yok. Çevremize kentimize baktığımızda güzel ve iyi giden ne varsa insanların iyi eğitimli olmasından kaynaklanıyor” dedi.

 

Veliler tarafından tek tek satın alınması durumunda 3 Milyon TL’ye mal olacak bu hizmeti, Batman Belediyesi olarak 150 Bin TL gibi cüzi bir maliyetle sağladıklarını, ilk etapta 25.000 öğrencinin faydalanacağını belirten Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy: ‘Bizler de eğitimi tabana yaymak için bir proje hazırladık. Eğitimde fırsat eşitliği için 25.000 kart bastırdık. Öğrencilerimiz Almanya’da bulunan Hans ile Londra’da bulunan Michail ile aynı eğitim seviyesini yakalayacaktır” dedi.

 

Sisteme evde, okulda, kütüphanede hayatın her alanında, zaman ve mekân sınırlamalarına takılmadan http://evdekurs.batman.bel.tr/adresinden ulaşılabilecek. 5.786 saat ders videosunun bulunduğu portalda eğitimler Türkiye’nin en iyi 46 eğitim uzmanı tarafından veriliyor. Toplantıda projeden faydalanacak 25.000 öğrenci sayısının 50.000’e çıkarılması talimatını veren Başkan Vekili AKSOY, proje ile Batman’da bilgiye ulaşma hakkından daha fazla öğrencilerin faydalanması gerektiğini ifade etti. 

Etiketler : #Eğitime   #Büyük   #Destek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN