HASANKEYF'TE KİRALAR PİK YAPTI

Hasankeyf'te kiralarda fahiş artış

10-12-2020

Okunma: 1075


Hasankeyf’in yeni yerleşim alanına taşınması sonrası konut sorunu baş göstermeye başladı. Konutların yetersiz olması, Hasankeyf'te kiraların astronik rakamlara ulaşmasına neden oldu. 
 
HASANKEYF'TE KİRALAR, ŞEHİR KİRALARI İLE YARIŞIYOR
 
Hasankeyf’te yeni yerleşim alanında, hak sahipleri için yapılan 712 konutun yetersiz kalması ev kiralarının astronomik rakamlara ulaşmasına neden oldu. Önceki yıllarda hak sahibi olarak belirlenen Hasankeyfliler için yapılan konutlara geçtiğimiz yıl taşınan ailelerden özellikle çocuklarını evlendirenler ve kamu görevlisi olarak ilçeye atanan memurlar ev bulmakta zorluk çekiyor.
 
Hasankeyf'te konutların azlığı ve yetersizliği,  ev kiralarını olumsuz yönde etkiled. Hasankeyf'te  ev kiraları Batman’daki lüks daire kiralarını geride bırakıyor. 
 Hasankeyf'te  yer yer ev kiralarının yaklaşık 2 bin liraya kadar çıkmasına bekar gençler tepki gösterdi. Yüksek kiralar yüzünden evleme planlarını ertelediklerini belirten gençler, “Şuanda Hasankeyf’te özellikle istihdam ve konut sorunu var. Evlenmeyi düşünüyoruz ancak ikamet edecek bir ev yok. Ev bulsak bile kiralar bin 500 ila 2 bin TL arasına kadar çıktı. Bu şartlarda ne ev bulabiliriz ne de evlenebiliriz. Özellikle konutlar için bir an önce yeni imar alanı ve Hasankeyf’in yeni genişleme alanlarına ihtiyacı var. Yetkililerin acil olarak buna çözüm üretmesini istiyoruz. Zaman geçtikçe de konut sorunları daha büyük bir sorun haline gelecek” diye konuştular.(Haber Merkezi)

Etiketler : #HASANKEYF'TE   #KİRALAR   #PİK   #YAPTI   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN