HASANKEYF’TE SORUNLAR BİTMİYOR

HASANKEYF’TE SORUNLAR BİTMİYOR

26-05-2023

Okunma: 453


Turizm sezonu başlamasına rağmen Hasankeyf’te çalışmalar çok ağır ilerliyor. 
 
LİMAN YOLU TAMAMLANMALI 
 
 
Havaların ısınmasıyla birlikte Hasankeyf’i görmek isteyen ziyaretçilerin sayısında da artış gözleniyor. Hasankeyf limanına gitmek isteyen ziyaretçiler, liman yolundaki çalışmalar nedeniyle zorluklar içinde limana ulaşabiliyorlar. Ziyaretçiler sezonun başlamasıyla birlikte sahil yolunun bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade ettiler. 
 
 
Hasankeyf Kale Turizm Kooperatifi Başkanı Ali Can
 
 
HASANKEYF KAYBEDİYOR, BİZ ZARAR EDİYORUZ
 
 Hasankeyf Kale Turizm Kooperatifi Başkanı Ali Can, sahil yolunun ziyaretçileri ve aynı zamanda kendilerini de mağdur ettiğini ifade ederek şunları söyledi: Can “Hasankeyf müze limanı ile ilgili anlaşma yaptığımız tarihten beri liman yolu çalışmaları hala devam ediyor. Ayrıca limanda da giderilmesi gerektiği halde uzun zamandır bir türlü giderilmeyen eksikler nedeniyle her gün ziyaretçi kaybıyla birlikte maddi olarakta zarar etmekteyiz.”
 
Liman ve liman yolu hazır olmadığından dolayı Hasankeyf’e gelen yerli ve yabancı turistler güzergahta yapılan çalışmalardan dolayı limana gelemektedirler. Kooperatif olarak işin başladığı günden bugüne kadar bu ve buna benzer neden ve sorunlardan dolayı zarar etmekteyiz. Liman yolu çalışmasının en hızlı şekilde tamamlanması, yetkililere bildirdiğimiz limandaki eksiklerinde bir an önce tamamlanması ile birlikte yetkililerden bu süreçteki mağduriyetlerimizin giderilmesini talep ediyoruz. Valimiz sayın Ekrem Canalp'ın sesimizi duymasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.   
 
Limanın ve liman yolunun hazır olmamasından dolayı oluşan mağduruyetimizin giderilmesini talep etmekteyiz.
Hasankeyf Kale Turizm Kooperatif Başkanı Ali Can konuşmasının devamında Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk’e duyarlılığından dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti.
 
 
 
 

Etiketler : #HASANKEYF’TE   #SORUNLAR   #BİTMİYOR   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN