HASANKEYF’TE YEŞİLE KIYILIYOR

HASANKEYF’TE YEŞİLE KIYILIYOR

01-03-2023

Okunma: 337


Hasankeyf’te büyük projelere imza atılıyor. Yeni Hasankeyf’in önemli projelerinden biride hiç kuşkusuz  ilçenin kısa sürede yeşil bir görüntüye bürünmesidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ilısıu Barajı açılışı sırasında helikopterle yukarıdan  izlediği Hasankeyf bir an önce yeşile bürünsün talimatı ile Hasankeyf’in yeşillenmesi için ciddi bütçeler ayrıldı.  Hızlı bir şekilde türlü türlü bitki ve fidan çeşitleri ekilmeye başlandı. Her tarafta yeni ekilen çeşit çeşit fidanları görmek mümkün.

AĞAÇLAR SADECE HIZLI ŞEKİLDE EKİLMİŞ

Ama ne yazık ki sadece fidanlar bir an önce ekilsinde gerisi önemli değil mantığı ile gelişigüzel bir şekilde ekilmiş.  Ağaçlar ekildikten sonra bakım, sulama, çapalama, budama ve takibi yapılmadığından ve bir kısmıda sağlıksız ekildiğinden dolayı yaz ayları gelmeden bir sürü ekilen fidanlar şimdiden kurumaya yüz tutmuş. Ekilen ağaçlara bakıldığında birçok ağacın kuruduğu gözlerden kaçmıyor.

YEŞİLE İHANET

Bahçe ve ağaç işlerinden biraz anlayan vatandaşlar Hasankeyf’e yazık oluyor! demekten kendini alıkoyamıyor. Devletin Hasankeyf’e büyük yatırımlar yaptığını ve ciddi bütçeler ayırdığını görebildiklerini fakat uygulamada hem devletin parasının heba edildiğini hem de Hasankeyf’e yazık edildiğini ifade ettiler.

Fidanlar içinde yetiştikleri büyük plastik kutularla toprağa gömmek tek kelime ile yeşile ve doğaya ihanettir.

Hasankeyfli İş İnsanı Haşim Baran bu konuyu yetkililere iletmesine rağmen bir tedbir alınmadığını ve uyarılarının dikkate alınmadığını dile getirerek şunları söyledi:

 Baran “ Hasankey’te yapılan işleri gördükçe içimiz kan ağlıyor. Devletimiz Hasankeyf için hiçbir masraftan kaçmamış. Lakin bu işi üstlenenler Hasankeyf’e zarar veriyor. Yapılan işleri gördükçe israfı fark etmemek mümkün değil. Yaz gelmeden ağaçların büyük bir bölümü bakımsızlıktan kurumuş bile. Fidanları ekenlerin bu işten hiç anlamadıklarını rahatlıkla ifade edebilirim. Fidan içinde yetiştiği büyük plastik saksılarla birlikte toprağa dikilmiş. Limanda ekilen dut ağaçlarının çoğu plastik kutularla ekildiği için o dutların yeşerme ve büyüme şansı yok. Büyük masraf ve emekler sonucu oraya getirilen ve ekilen dut ağaçları yanlış ekim yüzünden kısa bir süre sonra kuruyacak. Bu ihanet değilde nedir. Bunu takip eden ve denetleyen bir mekanizma yok mu? Tek kelime ile yazık.” Diye konuştu.

 

 

 

Etiketler : #HASANKEYF’TE   #YEŞİLE   #KIYILIYOR   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN