Hasta mahkûmun ailesinden Cumhurbaşkanına çağrı

Yaklaşık 7 yıldır cezaevinde olan ve yüzde yüz kalbi iflas ettiği belirtilen hasta mahkûm Zübeyir Turan’ın ailesi, Cumhurbaşkanına seslenerek, Turan’ın serbest bırakılıp, kalp naklinin yapılmasını istediler.

28-11-2017

Okunma: 859


Batman’da ikamet eden Turan ailesi, İstanbul Maltepe Açık Cezaevinde olan yaklaşık 7 yıldır tutuklu bulunan mahkûm Zübeyir Turan’ın ağır hasta olduğunu ve yüzde yüz kalbinin iflas ettiğini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen aile, kalbi iflas eden hasta mahkûm Zübeyir Turan’ın cezaevinden bırakılıp, kalp naklinin yapılmasını talep ettiler.

Evli ve 2 erkek çocuk babası Zübeyir Turan’a (38) cezaevinde olduğu süre içinde kalp krizi geçirip 6 kez anjiyo, 2 stent, bir kalp pili takıldığını belirten aile, doktorların verdiği raporla Turan’ın kalbinin iflas ettiğini ve yüzde yüz kalp naklinin yapılması gerektiğini belirttiler.

Son zamanlarda ara ara Turan’ın boğazından, burnundan kan geldiğini ve artık cezaevinde kendi ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde karşılayamayacak duruma geldiğini vurgulayan aile, siyasi suçtan yatmayan Turan’ın serbest bırakılıp, kalp naklinin yapılmasını istedi.

“Kendi evinde, çocuklarının arasında olmasını istiyoruz”

Eşi Zübeyir Turan’ın 3 ayda bir ev iznine geldiğini aktaran Birgül Turan, “Eşim 7 yıldır cezaevindedir. 5 yıl kapalı cezaevinde kaldı. 2 senedir Maltepe Açık Cezaevinde kalıyor. Kendisi kalp hastasıdır. 6 defa anjiyo olmuş. Ayrıca Van’da yüzde yüz ona kalp nakli istediler. Orada kalbine pil taktılar. Doktorların dediğine göre yüzde yüz kalp nakli gerekiyor. Çok dilekçe verdik, uğraştık. Kaç defa Adli Tıp’a gittiğinde de olumsuz geldi. Cumhurbaşkanına sesleniyorum; eşimin son iki yılı kalmış. Kendi evinde, çocuklarının arasında olmasını istiyoruz.” dedi.

Çocuklarının babasız büyüdüğünü dile getiren Turan, “Hem maddi hem manevi çok sıkıntılar çektik. Tek isteğimiz son iki yılını, cezasını evinde geçirmesidir. En son eşim evine izne geldiğinde acile kaldırdık, ağzından, burnundan kan geliyordu ve sabaha kadar müşahede altında kaldı. Son yılını yanımızda geçirmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“Ağabeyimin son iki yılını evinde geçirmesini istiyoruz”

Ağır hasta olan ağabeyinin cezaevi şartlarında hayatını idame ettirmede büyük güçlükler çektiğini vurgulayan Sadık Turan, “Ağabeyime kalp nakli bekleniyor. 7 senedir çocuklarına ben bakıyorum. Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz; ağabeyimin cezaevinden çıkıp son iki yılını evinde geçirmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Zübeyir Turan’ın annesi Nure Turan ise şunları söyledi: “Oğlum çok hastadır, eve gelmesini istiyoruz. 7 yıldır hastadır. Çocuklarının arasına gelmesini istiyoruz. Cezaevinde ona bakacak kimse yok. O yüzden eve gelmesini istiyoruz.”

“Tüm arkadaşlarımın babası okula geliyor, benimki gelemiyor”

Babasız büyüdüğünü ifade eden Mehmet Eren Turan da tek isteğinin babasının yanlarına gelmesi olduğunu kaydetti. Turan, “7 yıldan beridir babamdan yoksun yaşıyorum. Okuldaki tüm arkadaşlarımın babası geliyor, onları soruyor ama benim babam gelemiyor. Cumhurbaşkanımızdan tek isteğim, babamın bir an önce çıkmasıdır. 2 yılı kalmış, kalp nakli de bekliyor. Babamın bir an önce eve gelmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Etiketler : #Hasta   #mahkûmun   #ailesinden   #Cumhurbaşkanına   #çağrı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN