
HASTANE KAFETERYA VE BÜFELERE SIKI DENETİM
HASTANE KAFETERYA VE BÜFELERE SIKI DENETİM
15-04-2026
Okunma: 187

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu hastanelerde hizmet veren kafeterya ve bu alanların çevresinde faaliyet gösteren büfelere yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirdi.
Denetimler kapsamında ekipler; işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının geçerliliğinden mutfak ve servis alanlarının hijyen durumuna kadar birçok başlığı detaylı şekilde inceledi. Çalışan personelin kişisel hijyen kurallarına uygunluğu, ürünlerin son kullanma tarihleri, gıdaların muhafaza koşulları ve açıkta satış yapılıp yapılmadığı gibi kritik unsurlar da kontrol edildi. Yapılan denetimlerde Özellikle hastane gibi hassas ortamlarda faaliyet gösteren işletmelerin hijyen kurallarına azami özen göstermesi gerektiğine dikkat çeken ekipler, halk sağlığını riske atabilecek durumlara karşı işletme sahiplerini bilgilendirerek gerekli uyarılarda bulundu. Yapılan kontroller sonucunda mevzuata aykırı durum tespit edilen 3 işletmeye idari işlem uygulandı.
Batman Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların sağlıklı ve güvenli hizmet almasının öncelikleri arasında yer aldığı vurgulanarak, denetimlerin düzenli aralıklarla sürdürüleceği ifade edildi. Belediye, halk sağlığını tehdit edebilecek her türlü olumsuzluğun önüne geçmek için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
Makaleler
Hava Durumu






29 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR
YOLLARDA YOĞUN MESAİ
ODUNCU'DAN HUKUKÇULARA DESTEK
NECAT NASIROĞLU BULVARI’NDA YAĞMUR SUYU HAT ÇALIŞMASI
RAMANLI: YURT DIŞI UÇUŞLAR BAŞLAMALI
GENEL BAŞKAN SERT’TEN BATMAN’DA YOĞUN TEMAS
HASANKEYF MUHTARLARINDAN KAYMAKAM BÜYÜK'E ZİYARET










