‘KHK’lar yok hükmündedir’

‘KHK’lar yok hükmündedir’

14-01-2018

Okunma: 726


Batman’da düzenlenen OHAL uygulamaları paneline katılan Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, yayınlanan KHK’ların Anayasa hükmünde değil yok hükmünde olduğunu belirtti.
 
‘ATEŞ BÜTÜN ÜLKEYİ SARDI’
 
Batman Demokrasi Platformu, Batman Barosu'nda bulunan Avukat Tahir Elçi Konferans Salonu'nda “OHAL uygulamaları, KHK’lerin Anayasal sorunları ile OHAL’de sivil toplumun geleceği" konulu panel düzenledi. Moderatörlüğünü İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır'ın yaptığı panele Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile KHK ile ihraç edilen Hak ve Adalet Platformu Sözcüsü Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu konuşmacı olarak katıldı. Panele, siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve dernek temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda avukat izleyici olarak katıldı. Panelde ilk olarak konuşan Öztürk Türkdoğan, OHAL döneminde yaşanan hak ihlalleri bilançosu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, insan hakları bağlamında en kötü sürecin yaşandığını söyledi.
 
OHAL ile birlikte cezaevlerinde doluluk oranının arttığını belirten Türkdoğan, gözaltı ve tutuklamaların da devam ettiğini söyledi. Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu da, OHAL'in otomatiğe bağlandığını ve sürekli olarak KHK yayınlandığını belirtti. Ülkedeki keyfilik ve hukuksuzluk boyutunu değerlendiren Gergerlioğlu, İbrahim Kaboğlu’nu ihracı üzerinden örnek gösterdi. Son olarak konuşan Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu ise, “Ateş bütün ülkeyi sardı” dedi. Yayınlanan kararnamelerin Anayasa hükmünde değil, yok hükmünde kararnameler olduğunu ifade eden Kaboğlu, “Eşit yurttaşlığı herkes için savunmalıyız, tıpkı hukuku herkes için savunduğumuz gibi. Memleketimden insan manzaraları, Memleketimden utanç manzaralarına dönüştü” dedi.

Etiketler : #‘KHK’lar   #yok   #hükmündedir’   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN