Kısa süreli etkili olan yağmur evleri sular altında bıraktı

Batman'da kısa süreli etkili olan yağmur nedeniyle bazı evler sular altına kaldı.

09-11-2017

Okunma: 738


Batman'ın iluh Mahallesinde altyapı sorunu nedeniyle, etkili olan yağmurdan dolayı bazı evler sular altında kaldı.

Sabah saatlerinde kısa süreli yağan yağmur, etkili olmamasına rağmen Batman merkez İluh Mahallesinde rögarların tıkanması sonucu evleri su altında kalan vatandaşlar ise kendi çabalarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı.

İluh Mahallesi 118 sokakta tek başına yaşayan Fayıka Bayık isimli yaşlı kadın, uykudayken evine su bastığını söyleyerek yardım istedi.

Geceden beri ara ara yağmur yağdığını söyleyen Bayık, "Evimde uyuyordum. Sabah kısa süreli yağan yağmur evimi sular altıda bıraktı. Bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. Her yağmur yağınca ben bu haldeyim, evime hem yağmur hem de kanalizasyon suyu girdi. Çaresiz kalmışım ne yapacağımı bilmiyorum. Evim su dolmuş zararım çok, eşyalarımın hepsi ıslanmış bu kış nerede kurutacağımı bilmiyorum." dedi.

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Gökalp da "Banyomuzun, tuvaletimizin ve mutfağımızın giderlerinden evimize su girdi. Yetkililer gelip de sıkıntıyı gidermiyorlar. Kanalizasyonlar hepsi tıkanmış mahalle sular altında kaldı. Birçok eve su girdi. Yetkililerin gelip sorunu gidermelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İki evleri ve erzak depolarının sular altında kaldığını dile getiren mahalle sakinlerinden Hüseyin Ekinci ise "Yaşam Caddesinde kanalizasyon boruları dar olduğu için sokaklarımızın suyunu kaldırmıyor. Birçok boru ezilmiş durumdadır. Bu boruların hepsi acilen değişmesi gerekir. Yetkililerden hasar tespiti yapmalarını ve hasarları gidermelerini istiyoruz. Tüm mahallenin tüm kanalizasyon borularının acilen değişmesi gerekir." şeklinde konuştu. 

Etiketler : #Kısa   #süreli   #etkili   #olan   #yağmur   #evleri   #sular   #altında   #bıraktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN