Maydanozun sağlığımız üzerinde 7 güçlü etkisi

Maydanozun sağlığımız üzerinde 7 güçlü etkisi

30-06-2019

Okunma: 1437


Maydanozu genellikle yemeklerimizi süslemek için kullanırız fakat bu yeşillik tabaklarımızı süslemekten çok daha fazlasını yapıyor.
 
Meme Kanserine karşı kotuma sağlar
Maydanoz, meme kanseri hücre büyümesini engelleyen apigenin bileşiği içerir. Her gün bir avuç maydanoz yiyebilir ya da yarım bardak maydanoz suyu içebilirsiniz.
 
İnflamasyon ile savaşır
 
 
Maydanoz yemek size birçok yönden fayda sağlar. A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra iyi bir antioksidan kaynağıdır. Bu sayede iltihabı hafifletmeye yardımcı olabilir. Özellikle eklem iltihabına karşı savaş verir. Mükemmel bir flavonoid ve antioksidan kaynağı olan maydanoz, parkinson, alzheimer ve kanser riskini azaltır.
 
Kemikleri güçlendirir
 
 
10 dal maydanoz günlük K vitamini dozuna ulaşmanız için yeterlidir diyor uzmanlar. Diyetinizde yeteri miktarda K vitamini almak kemik kırılmasına karşı koruma sağlar.
 
Kırışıklıkları önler
 
 
Maydanoz yemek teninize de fayda sağlar. C vitamini bakımından güçlüdür ve C vitamini, cildin yapısını ve gücünü veren kolajen üretimine yardımcı olur. Kolajen ince çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar.
 
Sindirim sisteminin düzene girmesine destek olur
 
 
Midenizi bu sakinleştirici bitki ile dinlendirebilirsiniz. Maydanoz şişkinliği azaltır ve sindirime yardımcı olur. Gazın vücuttan atılmasını sağlayan bileşikler içerir.
 
Ağız kokusunu ortadan kaldırır
 
Maydanoz nefesin tazelenmesine destek olur. Özellikle sarımsak ya da soğan yedikten sonra doğal bir nefes spreyi görevi görür.
 
Göz sağlığını destekler
 
 
 
Maydanoz,  bitki bir A vitamini kaynağıdır. Yeterli A vitamini alımı ise gözleri en iyi şekilde korur. Göz kuruluğu ve katarkatı önler.

Etiketler : #Maydanozun   #sağlığımız   #üzerinde   #7   #güçlü   #etkisi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN