‘Ormanımızın statüsü değiştirilerek yok edilmesi planlanıyor’

‘En önemli Ormanımızın statüsü değiştirilerek yok edilmesi planlanıyor’

18-02-2018

Okunma: 719


Odun tüccarları şehrimizin en büyük ve önemli ormanını talan etmek için yen oyun peşinde oldukları iddia edildi
Odun tüccarları şehrimizin en büyük ve önemli ormanını talan etmek için yen oyun peşinde oldukları iddia edildi. Çevreciler ve Kozluk halkının direnişi ile karşılaşan odun tüccarları Kozluk ilçesi Akçakışla köyü sınırlarında bulunan ve Garzan barajının su toplama havzasını koruyan  Batmanın Kuzey Ormanlarının statüsünü değiştirerek emellerini gerçekleştirmek için harekete geçtikleri öğrenildi.
 
ORMANLIK ALAN TEHLİKE ALTINDA
 
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş “Bize gelen en son şikayete göre Kozluktaki ormanlık alanın Bitlis orman şefliğine bağlanarak kesim iznin oradan çıkarılması için statü değişikliği için harekete geçildiğini Bu nedenle ormanlık alanın çok ciddi bir tehlike altında olduğuna ilişkin duyumlar almaktayız” dedi.
 
‘TÜM KURUMLARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ’
 
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Kavuş; “Şehrimizdeki iklim sigortası niteliğindeki ve Garzan barajının suyunun kalitesinin teminatı ve erozyonu önleyen ormanların yarınlara taşınması gerektiğine dikkat çekerek, ormanlık alan statüsünün değiştirilme oyunun bozulması için tüm kurumları göreve davet ediyoruz Tehdit altındaki ormanlık alan içinde 20’nin üzerinde Flora ve Fauna türünü barındırıp 6000 -7000 dönümden daha büyük bu zenginliktir. Bu önemli değerimizi korumak için İl Valimiz başta olmak üzere, Şehrimizin Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına, Kaymakamlara ve diğer bütün duyarlı doğaseverlere göreve davet ettiklerini söyleyen Başkan Kavuş" Ormanlarımız yok edilmeden ve çok geç olmadan bu gidişata dur demeliyiz. Bu önemli ormanlık alanımızın bir an önce tabiatı koruma alanı kapsamına alınmalıdır dedi. 

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN