
Rumi Yılbaşı Kiraz Sokakta kutlandı
Rumi Yılbaşı Kiraz Sokakta kutlandı
14-01-2018
Okunma: 875

Anadolu ve Mezopotamya nın en eski yılbaşı kutlaması olan Rumi yılbaşı, önceki gün tüm bölgede renkli etkinliklerle kutlandı.
Batman'da bir çok cafe ve tiyatro grubunun etkinliklerle kutladığı Rumi yılbaşı Kiraz Sokak cafe de farklı bir aktivite ile kutlandı. Kiraz sokak işletmecisi ve sanatçı Cemal Tüzün ve müzik grubunun ezgileri davetlilerin beğenisini kazandı. Batman ve bölgemizin ünlü tiyatrocuları Papo Ekrem ve Sofi Sabri ile sahnede sürpriz bir şekilde yer alan aktivist Emin Bulut performansı izleyicileri coşturdu.
RENKİ ETKİNLİKLER
Uzun bir aradan sonra bir araya gelen ünlü tiyatro oyuncuları Sofi Sabri ve Papo Ekrem Rumi yılbaşı gecesindeki skeçleri davetlileri mest etti. Batman sokaklarında küçük çocukların büyüklerin kıyafetleri ile ev, iş yeri ve cafeleri gezerek kaybolmakta olan bu geleneğin yaşatmasını sebep oldular. Rumi yılbaşının tüm insanlığa, ülkemize barış ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen sanatçılar, Bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini bildirdiler.
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
NURULLAH GENÇ BATMAN’DA GÖNÜLLERE DOKUNDU
NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI
BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
Makaleler
Hava Durumu
















