SAĞLIKLI BİR YAŞLANMA İÇİN HAREKET ET

SAĞLIKLI BİR YAŞLANMA İÇİN HAREKET ET

30-09-2023

Okunma: 178


Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Batman İl Sağlık Müdürlüğü bir mesaj yayımladı. Yapılan açıklamada; "Dünyada yaşanan sosyoekonomik gelişmeler, sağlık hizmetlerinde yaşanan ilerlemeler ve bu hizmetlere erişimin artması doğuşta beklenen yaşam süresinin uzaması ile sonuçlanmıştır. Bu da 65 yaş ve üzeri nüfusu kapsayan yaşlı nüfusun toplam nüfus içerisindeki oranının artması anlamına gelmektedir. Yapılan projeksiyonlar, 2050 yılında dünya nüfusunun yaklaşık beşte birinin yaşlılardan müteşekkil olacağını göstermektedir.
 
YAŞLI SAĞLIĞI FARKINDALIĞI OLUŞTURMAK
 
Tabii olarak zaman geçtikçe bireysel ve toplumsal etkisi artan yaşlılık ve yaşlı sağlığı hakkında farkındalık artırıcı faaliyetler gerçekleştirmek tüm insanlık için daha önemli hale gelmiştir. Buna istinaden “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” tüm dünyada, yaşlılara yönelik etkinliklerin gerçekleştirildiği özel bir gün olarak kabul edilmiştir.
 
TECRÜBENİN ZİRVE YAPTIĞI DÖNEM
 
Bireyin bedensel, ruhsal ve sosyal bakımdan çevresine olan uyumunun azaldığı yaşam dönemi olarak bilinse ve genellikle olumsuz durumlarla birlikte anılsa da yaşlılık, tecrübelerin zirveye ulaştığı dönemdir ve iyi uyum sağlanması halinde aktif ve sağlıklı bir şekilde geçirebilir.
 
DÜZENLİ EGZERSİZ YAPMALI
 
Yapılan bilimsel araştırmalar, düzenli aktivite ve egzersiz alışkanlığının sağlıklı yaşlanmanın en önemli belirleyicilerinden biri olduğunu ortaya koymuştur. Yaşlılık döneminde uygun, düzenli ve sürekli olarak geçekleştirilecek bedensel ve zihinsel egzersizlerin, bu dönemdeki yaşam kalitesini artıracağı ve kendini iyi hissetme duygusunu olumlu yönde etkileyeceği de unutulmamalıdır.
 
DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLMEKTEDİR
 
Sağlıklı hayat merkezlerimiz de sağlıklı yaşama dair danışmanlık hizmetleriyle vatandaşlarımızın yanında olmaya devam etmektedir. Biz de  vatandaşlarımızı; Sağlıklı yaşlanmak ve aktif bir yaşlılık dönemi geçirmek için sağlıklı yaşam önerilerine uymaya,
 
Aile hekimlerini ziyaret ederek kronik hastalıklara yönelik tarama ve izlemlerini yapmaya,
 
Yaşlılarımızın çok yönlü yaşlı izleme ve değerlendirmesini yaptırmalarını sağlamaya, Sağlıklı hayat merkezlerinden sağlıklı yaşam ve fiziksel aktivite desteği almaya, davet ediyor, yaşlılarımıza sağlıklı günler diliyor, saygılarımızı sunuyoruz" denildi.

Etiketler : #SAĞLIKLI   #BİR   #YAŞLANMA   #İÇİN   #HAREKET   #ET   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN