
Sason balı açık artırmada 340 bin liraya satıldı
Batman’ın Sason ilçesinde düzenlenen Sason Bal, Ceviz ve Çilek Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında yöreye özgü doğal çiçek balı, açık artırmayla tam 340 bin liraya alıcı buldu.
05-10-2025
Okunma: 356

Açık artırmada 1 kilo balı satın alan Sasonlu iş insanı Mehmet Kandemir, yaptığı açıklamada üreticilere destek olmak amacıyla bu girişimde bulunduklarını söyledi.


Kandemir, “İsmim Mehmet Kandemir, Sason’da iş insanıyım. Buradaki amacımız Sason’daki üreticilerimize katkı sunmak, bal üretimini teşvik etmek ve bu geleneğin sürmesine destek olmaktı. 1 kilogram bala 340 bin TL verdik, üreticilerimize hayırlı olsun” dedi. Açık artırmada rekor fiyata satılan bal, Batman Valisi Ekrem Canalp ve AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu tarafından iş insanı Kandemir’e teslim edildi. Sason’un yüksek yaylalarında tamamen doğal yöntemlerle üretilen çiçek balı, bölgenin en önemli tarımsal değerleri arasında yer alıyor. Her yıl düzenlenen festival, hem yöresel ürünlerin tanıtımına hem de üreticilerin desteklenmesine önemli katkı sağlıyor.
.jpg)
Makaleler
Hava Durumu






NASIROĞLU : "BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ"
KUTEVİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR
RP'DEN ŞEHİR PLANLAMASINDA KAMU YARARI UYARISI
SAADET PARTİSİ'NDEN HAYAT PAHALILIĞI TEPKİSİ
ÇALIŞMALAR EŞ ZAMANLI DEVAM EDİYOR
BATMAN VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
SALDİRİYA İLİŞKİN RESMİ AÇIKLAMA










