4 Haziran'da Temelli Batman'da olacak

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin 4 Haziran'da Batman'da

02-06-2018

Okunma: 1034


 HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin 4 Haziran'da Batman'a geleceğini duyuran HDP Milletvekili ve adayı Ayşe Acar Başaran, "Coşkuyla Eş Genel Başkanımızı karşılayacağız diyoruz çünkü günlerdir sokak sokak dolaşarak halka gittik ve gittiğimiz her yerde halk bize 'AKP'yi Batman'da tabela partisi yapacağız' diye söylüyorlar" dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi(HDP) Batman İl Örgütü il binalarında düzenlenen basın toplantısı ile HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin geleceğini duyurdu. Düzenlenen basın toplantısına HDP Milletvekilleri ve adayları Ayşe Acar Başaran, Feleknaz Uca, Mehmet Rüştü Tiryaki, Dr. Necdet İpekyüz, Şükrü Baytar, Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Batman İl Başkanı Şükrü Tapkan, Batman HDP İl Eş Başkanı Berivan Helen Işık'ın yanı sıra Barış Anneleri katıldı. 
 
'BİZ DEĞİL HALK SÖYLÜYOR'
 
Basın toplantısında açıklama yapan Başaran, Batman'da yirmiye yakın basın kuruluşu olmasına rağmen sadece üç beş basın kuruluşunun basın toplantısını izlemesini eleştirdi. Halkın yüzde yetmişinin HDP'ye oy verdiğini ve Batman'da iktidar partisi olduğuna vurgu yapan Başaran, "Halkın iradesinin yok sayılması bizi üzmüştür" dedi. 4 Haziran'da Kozluk Üç Yol(Zilan kavşağı) HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'yi araçlar ile karşılayacaklarını duyuran Başaran, "Çoşkuyla Eş Genel Başkanımızı karşılayacağız diyoruz çünkü günlerdir sokak sokak dolaşarak halka gittik ve gittiğimiz her yerde halk bize 'AKP'yi Batman'da tabela partisi yapağacız' diye söylüyorlar. Yineliyorum biz değil bunu bize halk söylüyor" diye aktardı.  
 
Başaran sözlerine şöyle devam etti: Gittiğimiz her yerde halk Cizre'yi, Nusaybin'i bize anlatıp halkın seçilmişlerinin cezaevlerine konulmasını ve belediye atanan kayyumları hatırlatıyorlar. Dün AKP mitingi yapıldı. Ve oraya gidenler sadece kamu görevlileri idi. 21. yy'da Batman'ın su sıkıntısı olduğunu söyleyip yıllardır adı konuşulan bir hastaneden bahsediyorlar. Yetmedi 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf'in sular altında kalmasını müjdeliyor. Ama halkın bunlara karnı tok olduğunu boş meydana hitap etmelerinden anlıyoruz. 24 Haziran'da tabelarını alıp Batman'a gidecekler. 
 
 
Başaran sözlerine 3 Haziran akşamı basın emekçilerini verilecek iftara davet ederek konuşmasını sonlandırdı. Başaran'ın ardından ise HDP İl Eş Başkanı Berivan Helen Işık, "4 Haziran saat 16.00'da tüm halkımızı Kozluk Üç Yol'a davet ediyoruz. Nasıl ki vekil adaylarını görkemli bir şekilde karşıladıysak Eş Genel Başkanımızı en az onun kadar görkemli karşılayacağız. Karşılama sonrası saat 21.00'da ise Merkez seçim lokalinde Başkanımız halka hitap edecektir. Tüm halkımızı davet ediyoruz" diye konuştu.    

Etiketler : #4   #Haziran'da   #Temelli   #Batman'da   #olacak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN