‘Diyanet farklı inançları yok sayıyor’

‘Diyanet farklı inançları yok sayıyor’

09-01-2018

Okunma: 739


Diyanet’in kurulduğundan beri coğrafyadaki farklı inançları yok saydığını belirten HDP Kadın Meclisi, Diyanet’in bir dini kurum olmaktan çıktığını söyledi.
Diyanet’in kurulduğundan beri coğrafyadaki farklı inançları yok saydığını belirten HDP Kadın Meclisi, Diyanet’in bir dini kurum olmaktan çıktığını söyledi. HDP Kadın Meclisi, Tüm kadınları, halkları, inançları Diyanetin bu politikalarına karşı direnmeye, kapatılıncaya kadar mücadeleyi sürdürmeye çağırdı. 
 
KADIN MECLİSİNDEN TEPKİ
 
HDP Kadın Meclisi, Diyanet İşleri Başkanlığının evlilik yaşı ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Parti Binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına Batman Milletvekili Saadet Becerikli, İl Eş Başkanı Berivan Helen Korkmaz, TJA Sözcüsü Songül Korkmaz ve Kadın Meçlisi Üyeleri katıldı. Diyanetten kızların 9 yaşında gebe kalabileceklerini, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabileceklerini açıklamasına tepki gösteren HDP Kadın Meclisi Üyeleri, Diyanete tepki gösterdi.
 
‘DİYANET BİR DİNİ KURUM OLMAKTAN ÇIKTI’
 
TJA Sözcüsü Songül Korkmaz, “AKP faşizmi kadın ve çocuk düşmanı politikalarını her gün derinleştirerek tüm topluma ve yaşama saldırmaya devam etmektedir. OHAL ve KHK’lar ile gerçekleştirmek istediği rejim değişikliğini kabul ettirmenin bir aracı da diyanet ve onun fetvaları olmaktadır. Erkek egemen AKP iktidarı ve Diyanet zihniyeti fetvalarıyla kendi Ensar Vakfı ahlaklarını topluma dayatmakta ve bunu normalleştirmeyi hedeflemektedir. Dini ve ahlaki kendi iktidarları için kullanarak kadın düşmanı politikalarını hayata geçirmektedir.” Diye konuştu.

Etiketler : #‘Diyanet   #farklı   #inançları   #yok   #sayıyor’   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN