Adile Gürbüz ile Röportaj

Adile Gürbüz ile Röportaj

25-12-2015

Okunma: 2286


YÜKSEL ÇİFTÇİ :Adile hanım sizi tanıyalım ?

ADİLE GÜRBÜZ :   20.10.1984 doğumlu 3 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğuyum. Babamın memur olması sebebiyle Yozgat,Ordu ve Van’da  yaşadım. 1997 yılında ortaokul öğrencisiyken Batman’a yerleştik. Batman Anadolu Lise’sini 2002 yılında başarı ile bitirdim. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk  Fakültesi’ni kazandım. 2005 senesinde mezun oldum. Avukatlık stajımı da Batman’da tamamladıktan sonra dünya evine girdim.Bir kız çocuğu annesiyim. Batman Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapıyorum. Batman Ak Parti Milletvekili 4. Sıra adayıyım.

YÜKSEL ÇİFTÇİ : Siyasete girme nedeniniz ?

ADİLE GÜRBÜZ :   Siyasete  girmeden önce  sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarım oldu. Batman barosunun çocuk komisyonunda yer aldım.Ardından baro yönetim kuruluna seçildim. O dönemde vatandaşlarla birebir yaptığımız çalışmalar da, ihtiyaçların takibi ve yerine getirme noktasında görev almam gerekti. Çalışmaların en yüksekten takip edileceği yer siyaset olduğu için, siyasete girme kararı aldım. Ak Parti il başkanlığına başvurdum. Ak Parti kadın kolları başkan yardımcısı olarak siyasete başladım.

 

BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYE’Yİ KALKINDIRACAK’

YÜKSEL ÇİFTÇİ : Muhalefet partileri neden başkanlık sistemine karşı, Ak Partinin istediği başkanlık sistemi farklı bir sistem mi?

ADİLE GÜRBÜZ : Maalesef muhalefet ilkeli bir söylem geliştiremediği için, bu konuda  da insanların kafasını karıştırıyorlar. Ak Partinin başkanlık sistemi yok ortada. Bir yandan Ak Partinin başkanlık modeli yok diyorlar, bir yandan da bize başkanlık sistemini dayatıyor diyorlar. Ak Parti bilmediği nasıl dayatıyor size. Muhalefet kendi kendini yalanlıyor. Başkanlık sistemini koyduk, bunun altını milletimizle dolduracağız. Milletin seçeceği bir başkan olacak, milletin seçeceği bir meclis olacak. Yargımız tabii ki tarafsız ve bağımsız  olacak. Modelin içini milletimizin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştireceğiz.

YÜKSEL ÇİFTÇİ : İttifaklara neden karşısınız?

ADİLE GÜRBÜZ : Siyasi partiler arasında diyalog olur.Sivil toplum örgütleri arasında diyalog olur. Sivil toplum kuruluşları siyasi partilere destek olabilir. Bu destek ve diyaloglar ayrıdır. Paralel yapı ile birlikte  olmak ayrı bir şeydir. Orda açık açık yargılamaya  konu edilmiş , halk tarafından tepki almış , KCK operasyonlarında  ve tutuklamaların da vicdanı rahatsız eden, hukuka aykırı  işlemler yapan bu yapının , şimdi HDP saflarında olması , HDP ye destek verir gibi göstermesi , buna da HDP nin bir tepki göstermemesi , bunlara bağlı olan gazetecilerin belediyeleri tarafından misafir edilmesi,  arka kapılardan alınması gibi bunu da sorgulamak lazım. Bu bir rahatsızlık değil mi? Milletin istemediği beğenmediği legal görmediği kişilerle  yola çıkılmamalı. Özellikle bu bölgenin insanına zulmetmiş insanların, şimdi sahiplenmesi benim vicdanı mı rahatsız ediyor.

YÜKSEL ÇİFTÇİ : Sizi desteklemek isteyen birilerini sorgular mısınız?

ADİLE GÜRBÜZ :  Bize oy verecek birilerine neden biz oy veriyorsunuz diye sorulmaz tabii ki.Ama illegal bir örgüt ise, geçmişte bana zulüm etti ise , hali hazırda hala kanuna aykırı iş ve icraatları varsa, bununla alakalı hadi şimdi gel benim dostum ol, şu köprüyü geçeyim, o zamana kadar size destek verir gibi göründüğü açıkça ortada ise bu yapının , sizin siyasetçi olarak milletin yanında olmanız  , milletin iradesinin yanında olmanız gerekir.Ben eminim bize oy veren seçmen de , diğer partiye oy veren seçmende bu birliktelikten rahatsızdır. Bununla alakalı tepkisini sandıkta gösterecektir.

YÜKSEL ÇİFTÇİ :  Sizin illegal gördüğünüz bir cemaati, başka birilerinin nezdinde legal olamaz mı?

AADİLE GÜRBÜZ :  Geçmişte BDP milletvekillerinin bu yapı ile ilgili bize eleştirileri vardı. Daha önce neden paralel yapı ile neden yollarınız ayırmadınız. Bize inanmıyordunuz. İşte gerçek yüzleri çıktı ortaya  diye bizi eleştiriyorlardı. Biz gerçek yüzlerini görür görmez, hele ki suça bulaşan bazı kesimleri var , bununla alakalı dik bir duruş içerisindeyiz, kararlık gösteriyoruz. Ancak geçmişte bize sitem edenlerin şimdi onlarla kol kola girdiklerini görmekteyiz.

YÜKSEL ÇİFTÇİ : Cesaretleri Varsa Seçime girerleler, Barajı aşıp meclise girerler derdiniz, şimdi ise baraj altında kalmaları bizi sevindirir diyorsunuz, bir çelişki yok mu ?

ADİLE GÜRBÜZ : Hayır neden bir çelişki olsun. Anayasa ile belirlenmiş %10 barajını, Ak Partinin getirdiği bir sistem değil. Darbe anayasası ile birlikte  anayasada yerini bulmuş , o zamandan beri uygulanıyor. Bir çok partinin. Bir çok sivil toplumun karşı çıktığı bir baraj. Bunun değiştirilmesi ile ilgili Ak Parti iktidarı 1.5 sene önce  demokratikleşme paketlerini hızlı hızlı çıkarırken,  şöyle bir  gündem ortaya attı. Dedi ki barajsız dar bölge sistemi, ya da düşük barajlı daraltılmış bölge sistemini getirelim. Bununla alakalı mevcut muhalefet partileri, CHP,MHP ve BDP grupları hiçbir beyanda bulunmadılar. Ne ret ettiler, ne de kabul ettiler. Sanki bir duvara konuştuk , öyle  kaldık. O zaman  barajın değiştirilmesi mümkündü. Şimdi ki seçime de yetişmiş olacaktı. Şimdi kalkıp barajın altında kalmayı Ak Partiye mal etmeleri bir haksızlık.

YÜKSEL ÇİFTÇİ : HDP barajı geçer mi? Barajın altında kalırsa , yada barajı geçerse neler olacak ?

ADİLE GÜRBÜZ : Bir partinin barajı geçip, geçmemesi üzerine senaryo yazmıyoruz. Seçim çalışmalarımızı buna bağlı yürütmüyoruz.  Milletvekili olacağım şekilde çalışıyorum. Diğer aday arkadaşlarımızda çalışıyor. Batman’da Ak Parti birinci parti olsun diye mücadele ediyoruz. Bununla alakalı bir strateji belirledik ve bu yolda ilerliyoruz.

YÜKSEL ÇİFTÇİ :Seçim Sonrasında Çözüm Sürecide  Bir Yön Değişikliği Olur Mu ?

ADİLE GÜRBÜZ :  Ak Parti  ısrarla bunu vurguluyor. Çözüm sürecinin arkasındayız. Mevcut Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan , kefenimi giydim çıktım bu yola diyor.Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu , millet istediği sürece bu yoldan asla vazgeçmeyeceğiz  diyor, millette çok şükür doğusundan, batısına çözüm sürecine sahip çıkıyor. Çözüm sürecini seçimden sonra yapılacak yeni anayasa ile birlikte  çok daha hızlı ilerleme katedeceğiz.

YÜKSEL ÇİFTÇİ :  Asgari ücretle ilgili Muhalefet Partilerinin Açıkladıkları Rakamları Geçekçi Buluyor Musunuz?

ADİLE GÜRBÜZ :  Bu tür yüksek meblağları vaat edenlerin hiç birini gerçekçi bulmuyorum.Mevcut dünya ve Türkiye ekonomisinin ilerleyişi ilgili hedefler ortada iken % 3 lük, % 5 lik büyüme vaatleri  ve beklentileri varken, emekli maaşlarını bu kadar yapacağız, asgari ücretleri bu kadar artıracağız, tüm öğretmen adaylarına kadro vereceğiz gibi popülist iddialara umarım halkımız prim vermez., Ak Parti öncesi  geçmiş hükümet ve iktidarların  popülist  yaklaşımlarından dolayı ağır zararlar  gördük. İMF ye borçlandık. Biz bunları bitirdik.  Ak Partinin biriktirdiği  paralarları harcama vaadi ile bir kampanya yürüten muhalefetin vaatlerini tabii ki gerçekçi bulmuyorum.

YÜKSEL ÇİFTÇİ : Son Sözlerinizi Alabilir miyim ?

A.G: 7 Haziran 2015 genel seçimlerin , Batman için  , Ülkem için ,tüm dünya için ve dünya mazlumları için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Niyetimiz hayır, akıbetimiz , neticemiz hayır olsun.

Etiketler : #Adile   #Gürbüz   #ile   #Röportaj   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN