Ankara’da En Kara Gün

YÜKSEL ÇİFTÇİ


Cumhuriyet tarihinin en kanlı ve en büyük terör saldırısı  Türkiye’nin Başkenti Ankara’da gerçekleşti.

Barış ve kardeşlik yürüyüşü için Ankara da toplanan insanlar, barış için yürüyemeden , maalesef çok acı bir şekilde ölüme yürüdüler.

Ekonomisi, güvenliği ve istihbaratı ile kendine güvenen bir ülkede yaşadığımız biliyorduk  ama Türkiye’nin başkentinde , gündüz ve apaçık bir şekilde bombalar patlatılıyor. İstihbarat ve güvenlik zafiyeti değil de ne olabilir. Güvenlik ve istihbarat zafiyetinden bahsetmek neredeyse suç olacak. Başken Ankara bu kadar güvensiz ise , doğu ve Güneydoğuda yaşayanlar ne yapsın. Nasıl umutla yarına baksınlar. Nasıl gelecekten emin ve rahat olsunlar. Yüzlerce ölen ve yüzlerce yaralanan insanımız varken , herkes acıya boğulmuşken, herkes hüzün doluyken, herkesin birbirine sarılma ve kenetlenme ihtiyacı hissettiği böyle bir günde, siyasilerimiz ne yapıyor.

 İlk yapılması gereken yaralılara acil müdahaleyi programlı bir sisteme oturttuktan sonra, bu olayın faillerinin tespiti ve yakalanmasında azami mesai harcayıp en hızlı bir şekilde sonuca varmak için mücadele etmeleri gerekirken, Varsa güvenlik ve istihbarat zafiyeti sorumluların hemen tespit edip sorgulanması zeminini hazırlamak ve hatta adalet karşısına çıkarmak değil mi?  Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırında  hiç kimse bir sorumluluk üstlenmiyor. Güvenlik ve istihbarat zafiyeti olmamış olsaydı, patlama olamamış olacaktı. Başkentte barış mitinginde ve gündüz saatlerinde art arda iki patlama oluyor , yüzlerce insanımız yaşamını yitiriyor ve yüzlerce insanımız feci bir şekilde yaralanıyorsa vardır mutlaka bir aymazlık, vardır mutlaka bir vurdum duymazlık.

Böylesine bir kara tablo ile ne yazık ki seçimlere girecek ülke. İnsanlar kime ne kadar ve nasıl inanacaklarını bilmiyor artık. Her tarafta kutuplaşma , her yerde birbirini ötekileştirme var. 

90 yıllarda yapılan haksız ve hukuksuzluklardan bahsederken övünmeye başlamıştık. Artık o yıllar  geride kaldı. Haksız , hukuksuz uygulamalar geride kaldı demeye başlamıştık ki, o yıllar da bile böyle geniş kapsamlı  büyük terör olaylarına sahne olmamıştı bu ülke. İlk olarak böyle geniş kapsamlı bir olaya şahit olundu.  Böylesine büyük rakamlarla ölü ve yaralı olan bir patlamaya şahit olundu. Bu da insanlarda bir umutsuzluğun belirmesine neden oldu.

Umarız ki böylesine kapsamlı bir terör olayını  bir daha ülke olarak yaşamayız.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN