OBJEKTİF GAZETESİ 3 YAŞINDA

YÜKSEL ÇİFTÇİ


             03 Mart 2014 yılında büyük bir heyecanla yayın hayatımıza başladık. Gazetemizin gördüğü ilgi ve objektif haber bakışımızla , ikinci yayın yılımızın henüz başında , 05 Mayıs 2015 tarihinde günlük gazete olarak yayın hayatını sürdürme kararı aldık.

           Olabildiğince yayın hayatımızı objektif olarak sürdürmeye azami gayret göstermekteyiz. Gayret göstermekteyiz diyorum çünkü bölgenin siyasi atmosferi göz  önüne alındığında ,  tarafsız ve objektif olabilmek zor değil,  aslında çokta zor. Ama yine de ilkelerimizden taviz vermeden yayın hayatımızı idame ettirmeyi ekip olarak sürdüreceğiz.

          Tüm basın camiasının ağzından ve kaleminden düşürmediği objektif,doğru, tarafsız ve cesur gibi kavramlar aslında gerçeği pek yansıtmıyor.

Ulusal basına dahi baktığınız da tarafsız ve objektif bir yayın kurumu yoktur aslında. Her basın  kuruluşunun  bir tarafta yer  alması konusunda baskılar dahi kuruluyor.  Hatta “ tarafsız olan , bertaraf olur “ tehdit ile zaman zaman karşı karşıya kalınıyor.

           Yaptığınız her haber her kesimi memnun etmeye biliyor. Yaptığınız bir haberden dolayı bir kesimden övgüler ve olumlu tepkiler alırken,  diğer bir kesimden olumsuz tepkiler ve hatta tehditler bile alabiliyorsunuz.

Tarafları , farklı görüşlü kesimleri göz önünde bulundurarak hazırlanacak bir haber , birde objektif ve tarafsızlık süzgecinden geçirdiğinizde, elde kalan metanın bir haber değerinin olmadığı sonucuna varabiliyorsunuz bir çok zaman.

           Tüm bu sıkıntı, zorlu ve meşakkatli evre ve merhalelerden 

sentezlenen haberleri olabildiğince objektif, tarafsız ve doğru bir şekilde siz değerli okurlarımızla buluşturmaya devam etme gayreti ve çabası içinde olacağız.

 Yayın hayatımız  boyunca , duyarlılık gösteren , yaptığımız haberlerden dolayı , olumlu veya olumsuz eleştirilerde bulunan, tüm değerli ve saygın okurlarımıza tüm  gazete çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum.

          Gazetenin okunur olabilmesi ve okuyucusu ile buluşabilmesi, ciddi bir ekip çalışması ürünüdür. Bu vesile ile gazetemizin azimli, gayretli ve cefakar emekçilerine, ayrı ayrı  teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN