SEÇİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

YÜKSEL ÇİFTÇİ


 

 

 

 

SEÇİM  ÇALIŞMALARI   SÜRÜYOR

 

 AK  PARTİ

   Ak Parti seçim sürecine hazırlık ve hızlı bir şekil de girmeye hazırdı. Ama seçim lokalinde yaşanan üzücü hadise , koordinasyon merkezinin tüm planlarını alt üst etti. Ortada ne hazırlı ne plan ne de seçim bürosu kaldı.

  Ak Parti seçim sürecine ve atmosferine hala adapte olmamış gibi. Ak Partinin rehavete kapılmasının bir etkeni daha var.  Barajı aşamama umutları taşıdıkları HDP.

Nasıl olsa HDP barajı aşamayacak, onların yaptığı çalışmaların  neticesi bize yarayacak. Hatta 4’te 4 yaparız düşüncesindeler. Bu düşünce de biraz daha relaks  çalışmalarına sebebiyet veriyor.

 

HDP

En çok çalışması gereken parti DHP dir. Ülke genelinde % 10 barajı küçümsenecek bir rakam değil. Geçmiş yıllardaki  oy oranlarına bakıldığın da, barajı aşmak, çok zor olmakla birlikte imkansız da görünmüyor. Ama  baraj engelinin aşılması için çok ciddi,özverili ve gayretli çalışılması gerekiyor.

Bu ciddi çalışma programlarının sadece Batmanda değil,  ülke genelinde ve yurt dışında da çok titiz bri şekilde uygulanması gerekiyor. Aksi taktirde seçim sürecin de yapılan tüm çalışmalar, baraj aşılmadığı zaman heba olmuş olur. Seçim sürecinde yapılan yoğun çalışmaların meyvelerini elleri ile başka siyasi partiye   ikram etmiş olacaklar.

Böylesine olumsuz bir şokunun yaşanmaması için, bıkmadan, yorulmadan , taviz vermeden seçim sürecinin   maksimum gayretle değerlendirilmesi gerekiyor.

DİĞER  SİYASİ  PARTİLER

  Batman’da siyasi parti olarak yarışacak olan parti HDP ve Ak Partidir. Diğer siyasi partiler, Saadet Partisi, CHP ve MHP’ de seçim lokalleri açarak, çalışmalarını sürdürüyorlar. Üzülmesinler ama  onların ki, biraz da dostlar alışverişte görsün misali bir çalışma. Prosedür gereği çalışmalarını sürdürmeye gayret ediyorlar.

 BAĞIMSIZ ADAYLAR

Batman da üç bağımsız milletvekili adayı var .

1-      Dr. Aydın Gök

2-      Ferit Tunç

3-      Halime  İnan

 

       Bağımsız adaylar için de seçim sürecini en iyi değerlendiren,  Seçim çalışmalarını tempolu ve programlı bir şekilde sürdüren aday herkesin bildiği gibi Aydın Gök’tür

Bağımsız adaylardan Aydın Gök’ün avantajlarından biri de,  seçime girmeyen bir siyasi partinin bağımsız adayı olması. Hüda Par patisi , baraj aşamama endişe olduğundan seçime bağımsız adaylarla girme kararı alındı. Bu karar doğrultusunda da Batman için belirlenen aday,  Batman halkının yakından tanıdığı ve sevilen Dr. Aydın Gök aday olarak belirlendi. Hüda Par olarak belli bir tabanın olması da bağımsız aday Aydın Gök’ün  elini güçlendiren bir etken.

Bağımsız aday Dr. Aydın Gök seçim çalışmalarını programlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Bağımsız adaylardan Ferit Tunç ise sürpriz bir  isim. Seçim çalışmalarını imkanlar dahilin de sürdürmeye gayret ediyor. Basın mensubudur.  Meslektaşımız aynı zaman da.

Bağımsız adaylardan bir diğer isim ise Halime İnan. Halime İnan’ ı tanıyan, bilen ve gören fazla kimse yok. Yani var ile yok arası bir şey.

 Demokratik bir ortamda , baskının değil hoşgörü n hakim olduğu bir seçim olması  temenni ile.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN