DAİMA ALLAH'I ZİKREYLE

RABİA GÜL


HER GÜNE BİR AYET BİR HADİS

 AYET: “Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Gaflete kapılanlardan olma.”

(A’raf; 205)

HADİS: “Ben ve benden evvel geçen bütün peygamberlerin söylediği en efdal zikir ‘La İlahe İllallah’tır.”

 

HİKAYE

DAİMA ALLAH’I ZİKREYLE

Cüneyd-i Bağdadi Hazretleri şöyle anlatıyor: “Üstadım oldukça hastaydı. Onu ziyarete gitmiştim. Benim de o sırada elimde bir yelpaze vardı. Onunla hocamı rahatlatmak istedim. Bana şöyle söyledi:

‘Evladım Cüneyd! Elindeki yelpazeyi bırak, yelleme çünkü ateş yelledikçe daha çabuk tutuşur, daha süratli yanar. Ben elimdeki yelpazeyi bıraktım.’

Ben: ‘Efendim, bir vasiyetiniz var mı?’ dedim ve vasiyette bulunmalarını rica ettim. Bana: ’Halkla konuşmaya dalıp da Allah’ı zikretmeyi unutma, daima Allah’ı zikreyle’ buyurdu. Bunun üzerine ben: ‘Üstadım, eğer bunu daha evvel söylemiş olsaydınız, sizinle bile sohbet etmezdim’ dedim.”

FIKRA

Nasrettin Hoca bir gün köyden şehre giderken yorulmuş tarlanın kenarındaki Ceviz ağacının altında dinleneyim demiş.Şöyle bir etrafına bakınıp ağacın altına uzanmış. Ve şöyle düşünmüş:
"Ey Allah'ım gücüne sual olmaz amma,incecik kabak sapında kocaman kabak var, koskocaman ağaçta küçücük ceviz var, bu nasıl iş", deyip uykuya dalmış.
Ağaçtan bir ceviz hocanın kafasına düşüvermiş.Ve kafada ceviz büyüklüğünde bir şiş olmuş. Hoca hiddetle uyanmış ve:
"Yarabbi sen en iyisini bilirsin" demiş. 
"Şimdi o kabak ağaçta olsaydı benim halim ne olurdu" 

AKLINIZDA BULUNSUN

BİBER

İştahı açar, mideyi kuvvetlendirir. Damar tıkanıklığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Akciğerleri temizler . Soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda faydalıdır.

 

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN