Gökteki Melekler

RABİA GÜL


                    HER GÜNE BİR AYET BİR HADİS

AYET: “Görmez misin ki, Allah, göklerde ve yerde olan şeyleri hep sizin menfaatinize musahhar kıldı. Üzerine açık ve gizli olarak birçok nimetleri tamamladı.

(Lokman; 20)

HADİS: “Ben sizin görmediklerinizi görüyorum. Gökyüzü meleklerin ağırlığından dolayı ses çıkardı. Bu çatırdamasından da haklı idi. Çünkü orada meleklerin secde etmediği dört parmaklık bir yer bile yoktur.”

HİKAYE

GÖKTEKİ MELEKLER

Üseyd İbn Hudayr bir gece hurma sergisinde Bakara Sûresi’ni okumaya başladı. Yanında bağlı olan atı birden şahlandı. Hz. Üseyd okumayı kesti, at sakinleşti tekrar okumaya başladı at yine şahlandı. Hadise üç kez tekrarlanınca Hz. Üseyd okumayı bıraktı. Atının yanına gitti, başını semaya kaldırmıştı ki birden şaşırdı. Başının üstünde, gölgeye benzer bir sis içinde kandiller gibi birçok parıltı gördü. Bu gölge tabakası, parıltılarıyla birlikte semaya çekilip görünmez oldu. Sabah Peygamberimize (asm) koşup anlattı ve “Ya Resulullah ben okumaktan vazgeçtim, çünkü oğlum Yahya, ata yakın bir yerde bulunuyordu. Atın çocuğu çiğnemesinden korktum. Sonra gördüğüm bu beyaz gölge içindeki parlak manzume görünmez oldu” dedi.

Resulullah (asm) “Bilir misin, onlar nedir?” diye sordu. Hz. Üseyd “bilmediği” cevabını verince de şöyle buyurdu:

“Ey Üseyd, onlar meleklerdi. Senin Kur’ân okuyan sesine gelmişlerdi. Sesini dinliyorlardı. Eğer okumaya devam etseydin, sabaha kadar seni dinlerler, insanlar da kendilerini seyrederlerdi. Onlar insanlardan gizlenmezlerdi.”

FIKRA

 Dört Ayaklı Ördekler

 

Bir gün Nasreddin Hoca camide vaaz veriyormuş. Cemaatten bir kısmının esnediğini ve bir kısmının da uyukladığını fark edince, konuşmasına şöyle devam etmiş:
- “Bir sabah Akşehir’den dışarı çıkmıştım. Çayın kenarında dört ayaklı ördekler su içiyordu.”
Dört ayaklı ördek sözünü işiten cemaat gözlerini açarak Hoca’yı dikkatle dinlemeye başlamış. Bunun üzerine Nasreddin Hoca :
- “Yahu” demiş, “Siz nasıl adamlarsınız? Deminden beri size ciddi ciddi vaaz ediyorum, uyukluyorsunuz da, kuyruklu bir yalan uydurunca hepinizin gözleri dört açıldı!” 

Onun Her İşi Terstir

Nasreddin Hoca’nın bütün gayretlerine rağmen kötü huylarından vazgeçiremediği bir yakını varmış. Namazdan sonra camiden çıkmakta olan cemaate doğru bir çocuk koşarak gelmiş ve o adamın suya düştüğünü haber vermiş.
- “Falanca kişi ırmak kenarında gezerken ırmağa düştü. Azgın sularla boğuşuyor” demiş.
Hoca birkaç arkadaşıyla birlikte koşarak ırmak kenarına gelmiş ve suyun geldiği tarafa doğru ilerlemeye başlamış.
Köylüler:
- “Su öbür yana doğru akıyor Hocam” demişler. “Aşağıda aramak gerekmez mi?”
Hoca başını sallamış;
- “Bu adamın ne aksi, ne ters biri olduğunu siz bilmezsiniz. ” demiş.

 

 

AKLINIZDA BULUNSUN

NOHUT

Vücuda kuvvet verir.Tansiyonu düzenlemeye yardım eder.Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara yakalanma riskini azaltır.İçerdiği fosfor nedeniyle kemik ve dişlerin yapısına katkıda bulunur. Kemik ve dişlerin güçlenmesine yardım eder.Kalbi korur, kalp ile dosttur. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

 

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN