Halkın İradesi Görmezlikten Gelinmemeli

YÜKSEL ÇİFTÇİ


Batman Belediye Eş başkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel ve 17 belediye meclis üyesinin , öz yönetim açıklamasına katıldıkları gerekçe gösterilerek  görevlerinden , İç İşleri Bakanlığının talimatı ile görevlerinden uzaklaştırıldılar.

Bu uygulama Batman halkında soğuk duş etkisi yarattı. Sükunet, tepki, şaşkınlık ve ne olacak duyguları içinde neler olacağını merakla bekliyor. Seçime kadar her an her şey olabilme ihtimaline karşı sükunet içinde bekliyor halk.

17 yıldır  Batman’ın yerel yönetimini elinde bulunduran DBP’li başkan ve meclis üyeleri her dönem bu tür sıkıntılarla görevlerini ifa etme gayreti içinde çalıştılar. Hiçbir hırsızlığa , yolsuzluk ve haksızlığa bulaşmadan  görevlerini sürdürdüler.

Hiçbir başkan hırsızlık ve yolsuzluk suçlaması ile görevinden uzaklaştırılmadı.  İfade özgürlüğü kapsamında sadece siyasi görüşlerini ifade ettikleri için suçlandılar. Hapis yattılar. Hırsızlık ve yolsuzlukla suçlanmadıkları gibi, silahlı veya silahsız bir eyleme katılmakla da suçlanmadılar.

Sadece siyasi görüşlerinden ve siyasi görüşlerini ifade ettikleri için tüm bu sıkıntı ve eziyetlere maruz bırakılıyorlar.

Görevden uzaklaştırma kararının ne kadar adil olup olmadığını hukukçular açıklıyor zaten. Bu şekilde bir uygulamanın hukuki olmadığında hukukçular hemfikir.

Tesadüf mü ?  Tavaffuk mu ?

Bakanlık talimatı ile görevlerinden uzaklaştırılan iki Eş Başkan ile birlikte DBP li belediye meclis üyeleri. DBP Meclis üye sayısı:  28,  AK Parti meclis üye sayısı :10 . DBP belediye meclisinde 28 sandalyesine sahipken , 18 üyeye uzaklaştırma gelince , DBP ve AK Parti meclis üye sayıları eşitlenmiş oldu.

Halk bu rakamlarının eşitlenmesi tesadüf değildir eğiliminde. Bilinçli ve programlı bir şekilde sayılar ayarlanmış. Bunun kanıtını şöyle açıklıyor belediye eş başkan yardımcısı Nasır Taş : ‘ Belediye meclis üyelerimizden iki arkadaşımız öz yönetim açıklamasına katılmadıkları halde görevden uzaklaştırıldı. Meclis üye sayımızı Ak Parti üye sayısı ile eşitlediler.Bu kadarı da olmaz.’

Öz yönetim açıklamasına katılmadığı halde görevden uzaklaştırılan Dr. Hakkı İpek : ‘ Öz yönetim açıklamasında bulunmadığım halde görevimden uzaklaştırıldım, gerekçeyi bilmiyorum ama itiraz edeceğini ifade ediyor.

Atanmışların , seçilmişleri görevden alması, halkın iradesini ipotek altına alma değil de nedir? Bu uygulama tamamen hukuksuzluktur, bu uygulama tamamen bir sivil darbedir.

Seçim hükümeti  DBP’in seçilmiş belediye başkanlarına ve yönetimine reva gördüğü bu uygulama, bir sivil darbedir.

Seçim hükümeti Bu haksız , hukuksuz ve keyfi uygulamalarından vazgeçip, hukuk çerçevesi içinde ülkeyi güvenilir bir seçim ortamında seçime götürerek, artan kutuplaşmayı sonlandırma gayretinde olmalı.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN