SEÇİMİN SON HAFTASINA GİRERKEN

YÜKSEL ÇİFTÇİ


Yerel seçimlerde son haftaya girilirken, siyasi  partiler de seçim çalışmalarını son hızla  sürdürmeye devam ediyorlar.

 Batman da seçimler bu yıla kadar iki parti arasında geçerdi, Genel olarak iki siyasi parti çekişirdi.

Bu yıl ise durum değişti.Bu sayı üçe çıktı.

Yeni kurulmasına rağmen bu yıl seçimler giren Hüda Par. Seçimlere oldukça iddialı bir şekilde hazırlandı. Seçim çalışmalarına ve tanıtımlarını ilk günkü hızla ve kesintisiz olarak  devam ediyor.

Bu çalışmaları ile adından kısa sürede söz ettirmeyi de başardı.

Bir önceki seçimde olduğu gibi, bu seçimin favorileri BDP ve AK Parti.

Ak Parti hazırladığı projelerle adından söz ettiriyor.. Batman için 72 proje ile  çıkış yapıp , her yerde ve her fırsatta ön plana çıkarmaya çalışıyor. Projeler arasında oldukça ciddi ve dikkat çekiçi projeler var.

Her platform da ve her yerde projeler açıklananarak seçim çalışmaları nı sürdürüyorlar.

Ak Parti Türkiye genelinde olduğu gibi, Batman”da da seçim çalışmalarını reklamın her türünü kullanarak, sürdüryor.

Planlı ve ciddi bir seçim kampanyası ile seçim çalışmalarını aynı ciddiyet ile sürmektedirler.

BDP kanadı ise biraz daha sakin bir seçim kampanyası ile çalışıyor. Değim yerinde ise , kazanacaklarından emin gibi. Üç parti arasında reklama en az önem parti görünümün de. Halbu ki kazanacaklarından ne kadar da emin iseler de , seçim de tanıtım ve reklam hafife alınmamalı.

Siyasi partiler ne kadar umutsuz ve kazanma ihtimalleri olmazsa bile , seçim sürecin de , seçim çalışmalarına gereken ilgiyi göstermeleri gerekir. Aynı şekil de , kazanacaklarına % 100 inanıyorlarsa dahi, yine seçim çalışmaları ve seçime verilen önem hafife alınmamalı.

Bu örneklere futbol müsabakaların da rastlamak oldukça yaygındır. Güçlü bir takım, karşı takımı hafife alınca nasıl hüsrana uğradığına herkes şahit olmuştur.

Bunlar göz önünde bulundurulduğun da , tüm siyasi partiler seçime gerekli değeri ve ciddiyeti göstermelidir. Bunu yapmayacak partinin seçimde aday göstermesinin bir anlamı kalmaz.

Yerel seçimlerin son haftasına girmiş bulunmaktayız. Yani önümüzdeki hafta dananın kuyruğu kopmuş olacak. Henüz hiçbir şey için geç sayılmaz. Son hafta tüm siyasi partiler çalışmalarını gerekli önemi vererek seçim sürecini tamamlamalıdırlar.

Seçim sonuçları açıklamnmaya başlandığında hüsrana uğramamak ve vicdan azabı içinde , keşkelere mahal bırakmamak için,seçimlere etik kuralları çerçevesinde hazırlanmalıdırlar.

Bu arada önceki seçime göre Saadet Partisininbu yıl ki  çalışmaları da göz ardı edilemez.

Seçim sürecinde son haftaya girerken, seçim sonuçlarının,tüm Batman halkına ve Batman”a hayırlara vesile olacak şekilde neticelenmesi tek dileğimiz.-

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN